Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Regeldagen en niet zo lekker

Daar zijn ze weer.. Ons kleine mannetje is inmiddels bijna 12 weken en is lekker aan het regelen. Al een paar dagen is hij onrustig aan de borst en begint te huilen. Hij drinkt minder per keer, maar wilt vaker aangelegd worden. De eerdere regeldaagjes gingen echter heel anders, toen wou hij zolang en zo vaak mogelijk aan de borst. Nu is meneer wat krachtiger in dat koppie van hem, en trekt hem gewoon terug als hij geen zin meer heeft! En niemand die dat koppie terug kan krijgen, ook als hij te weinig gedronken heeft in een lange periode.

Vandaag was zo'n dag. De kleine meneer had erg weinig voeding gehad, en 3 uur later wou hij niks drinken. Nou ja, kan, soms wilt hij pas na 4 uur weer een voeding. Maar vanwege de warmte probeer ik het toch maar even als hij wakker wordt uit zijn dutje. En toen.. een halfuur later.. huilen, krijsen, schreeuwen, snikken.. Ik schrok me wild! Ons kleine mannetje jammert weleens, maar huilen, en al helemaal zoals dit, dat had ik nog nooit gehoord! Uit paniek belde ik mijn man of hij terug naar huis kon komen, die was net vertrokken om naar de bank te gaan. Ondertussen pinkte ik een traantje mee, omdat ik het zo zielig vond dat ik dit kleine hoopje mens niet getroost kreeg. Drinken wou het niet, niet uit de borst, niet uit een flesje. Het speentje hielp eventjes, totdat die niet meer zo goed in z'n mondje zat en hij weer van voren af aan begon. Zelfs de overbuurvrouw en de bovenbuurvrouw zijn nog even komen polsen of alles wel oke was!

Uiteindelijk, vlak voordat mijn man thuiskwam, heeft hij eindelijk gedronken en was het weer oke. Wel had hij wat verhoging, en waarschijnlijk voelde hij zich ook nog eens niet zo lekker, arm klein mannetje... Maar gelukkig dronk hij de rest van de dag goed en lijkt hij nu weer helemaal opgeknapt. Hij ligt heerlijk met een vol buikje in zijn bedje te slapen. Maar wat was dat schrikken zeg...

10 jaar geleden

sneu he, ik snapte altijd pas een halve dag later dat het zo'n regeldag was :)