Snap
  • Baby
  • Ziekenhuisbezoekjes
  • blaasontsteking

Pure pech

Pure pech, dat is hoe de arts het noemde.

Pure pech.. 3 urineweginfecties, een week ziekenhuis opname, ziekenhuis in en uit, en dat in 9 maanden tijd.. pech.. hoe accepteer je dat als ouders zijnde? 

Halverwege februari werden we gebeld door de kinderarts met de uitslag. Eindelijk! Eindelijk zouden wij te horen krijgen wat er mis was. Eindelijk bevestiging van de blaasreflux. Maar die kregen we niet. Er was niks te zien zei de arts. En dan zou je denken, dan ben je toch super blij?! Maar nu weten we dus niet waar het vandaag komt. Hoe het kan dat mijn kleine baby 3 keer in 2 maanden tijd een blaasontsteking krijgt.

Hij krijgt nu preventief antibiotica tot en met juni, dan heeft hij een afspraak in een ander ziekenhuis om te checken of het zijn nieren heeft beschadigd. Daarna gaan we stoppen/afbouwen met de antibiotica. Gebeurd het daarna meteen weer? Worden we doorgestuurd naar een academisch ziekenhuis. Breekt het er nu doorheen? Worden we ook doorgestuurd naar een academisch ziekenhuis. Dat is wel een soort van geruststelling. Maar het bezorgd ook weer zó veel vragen. Wij staan weer aan. 

3 jaar geleden

Dank je wel voor de tip!

3 jaar geleden

Mag ik een tip geven, vraag via de huisarts een iga bloedonderzoek aan, door iga deficiëntie kan een kind namelijk ook veel urineweginfectie"s krijgen.

3 jaar geleden

Wat fijn om dit te lezen! Herken jouw verhaal ook echt. Dank je wel voor je berichtje 💛

3 jaar geleden

Och wat een zware periode. Ik weet het nog goed bij onze zoon. Met 9 weken kwam hij in het ziekenhuis met hoge koorts en hij had een nierbekkenontsteking door een verwaarloosde blaasontsteking. Ik was te laat met het herkennen. Hij kreeg 5 dagen AB middels infuus en toen thuis nog oraal. 2 weken na het stoppen van de kuur, weer blaasonteking. Maar nu was ik snel genoeg, ik herkende de geur! Toen ook een profylaxe AB gekregen en het is bij ons gelukkig nooit meer voorgekomen daarna. Ik hoop dat het bij jullie ook zo mag gaan straks!