Snap
  • Baby
  • geboorte
  • kinderopvang
  • prinsjesdag

Prinsjesdag

Af en toe moet een mens wat te mopperen hebben. Zo hebben wij op dit moment in huis en in de omgeving wat te mopperen over Prinsjesdag.

Af en toe moet een mens wat te mopperen hebben. Zo hebben wij op dit moment in huis en in de omgeving wat te mopperen over Prinsjesdag. Wat een bezuinigingen weer zeg en dan maar klagen dat Nederland vergrijst, niet zo gek als je het mij vraagt!

Wij hadden vlak na de geboorte van Tessa al heel snel zoiets van wauw dit willen we nog een keer meemaken, niet gelijk hetzelfde jaar nog maar wel een keer. Wat voor ons een punt is om het niet te doen is het financiële deel en als ze zo doorgaan dan moeten we helaas de keuze maken onze droom te laten varen. Ik wil natuurlijk goed voor beide kunnen zorgen en kunnen bieden wat ze nodig hebben. Ik zag op een forum van een andere site voor moeders dat wij lang niet de enige zijn met dit probleem.

Kinderopvang wat duurder wordt, zorgtoeslagen met 10 % omhoog zetten, eigen risico naar €350 euro, btw naar 21%, reiskostenvergoeding verminderen, en je zal maar om medische redenen moeten bevallen in het ziekenhuis spaar maar vast wat geld om in het ziekenhuis te mogen overnachten dit gaat €7,50 per dag kosten, kinderbijslag wat word bevroren terwijl de btw prijzen wel omhoog gaan. Wat ze wel hebben gedaan is het kindgebonden budget verhoogd voor een tweede kindje. Maar als ik zie dat wij het schemel bedrag van maar liefst €13 euro krijgen voor eentje vraag ik me af wat je daar van over houd.

Prinsjesdag!

Wij hopen nog altijd op een dag te winnen bij de staatsloterij ;-) daar dromen we nog steeds van als we met kerst een lot cadeau krijgen voor de oudejaarsloterij.  Of dat de heren Rutten en Samsom eens gaan kijken bij een gezin met een modaal inkomen voordat ze met nog meer bezuinigingen gaan komen. Of er hier ooit een tweede kindje komt? Wij blijven hoop houden, maar als we moeten kiezen, dan kiezen we natuurlijk voor financiële zekerheid voor ons drietjes en dragen we niet meer bij aan het tegengaan van vergrijzing.

11 jaar geleden

kindgebonden budget is toch inkomensafhankelijk? Nou wij hebben 4 kinderen en krijgen meer per kind, maar dat betekend dan wel dat we minder inkomsten hebben. Ook in crisistijd is het mogelijk om meerdere kinderen te hebben/krijgen.