Terug
Blog header image

Prada, Prada, en Baby.

Je doet er alles aan om je kind op te voeden, te sturen...maar soms is het gewoon al te laat...

Ik sta met mijn hand voor mijn mond, stokstijfstil. Ik voel mijn eigen ademhaling niet eens meer. Adem ik nog? Alles duizelt voor mijn ogen.

De ravage. Het is enorm. Overal ligt puin. Links van mij lijkt het op een brokkelig maanlandschap. Rechts glooien bergen van troep.

Het is teveel. Het is veel te veel. En het stinkt.

En mijn zoontje? Oh God, mijn zoontje zit er middenin.

Hij zit middenin de kamer en ik ruik zijn poepluier. Hij is omringd door speelgoed. Gekleurde auto’s, rammelende treinen, houten blokken, piepende eieren, muziekmakende dierenpiano’s, Disney loopkarren, zelfrijdende tractoren, wiebelende speelbogen, puzzelklokken, knipogende boerderijdieren en een politiewagen waar de agent er van boven met gevaar voor eigen leven uithangt: hij kan ieder moment onthoofd worden door mijn kauwende baby.

Maar Baby heeft lak aan mannen in blauwe uniforms. Hij is te druk met Prada.

Ik wapper verleidelijk een schone luier door de lucht, maar het is tevergeefs. Baby is te druk. Ook al woont hij in een speelgoed-walhalla, hij heeft er geen oog voor. Prada is zijn hele wereld, voor de komende minuten.

Natuurlijk heb ik hem geprobeerd af te leiden: de zorgvuldig ingepakte zwemtas ziet er veel vrolijker, als niet educatiever uit (let wel, het heeft een streepjespatroon en fladderende strikjes). Maar nee. Baby heeft smaak, Baby heeft kennis, Baby heeft stijl.

Hij weet het dondersgoed. Prada ziet er beter uit, Prada ruikt naar echt leer (arme dode kalfjes), Prada voelt fijn licht-bobbelig aan, Prada kauwt veel aangenamer. Prada verdient schaterlachen, glimlachen, en tevreden gelaatsuitdrukkingen.

Wissel ik de handtas alsnog om, dan is het brullen. Pak ik de portomonee af, krijst Baby flink.

Het zal mijn schuld wel zijn. Alvorens de bevalling stond ik er op dat mijn nieuw-verkregen Prada tas mee ging de verloskamer in. MET beschermhoes er nog omheen natuurlijk, want ik zag heus wel voor me hoe mijn paddenstoel-achtige aambeien open konden knappen tijdens het persen, en hoe het bloed dan in het rond zou spatten, en hoe Prada dan… Brrrrr… ik huiver nog steeds bij de gedachte aan die horrorbeelden.

En dus kwam Baby met een Taste For Fashion ter wereld.

Geen berg speelgoed die hem af kan leiden.

Er zit niets anders op. Met een geoefende behendigheid haal ik met mijn vlijmscherpe mes vliegensvlug uit. Hup, hup, hup.

De appel, de peer en de banaan schieten uit hun jasje. Ze racen door de blender. Snel, Baby in zijn eetstoel, lepel fruithap in de mond.

Ik haal opgelucht adem. Prada is weer even veilig.

Annemiek2
6 jaar geleden

Eigenschuld dikke bult ;D arme tas. Maar hier ook een peuter die graag mama's tas onderzoekt en het liefst voor tasjesdief speelt hoor. Zelfs tussen een berg speelgoed. Al dat speelgoed is mooi maar niets is mooier dan de spullen van mama (en papa). Heel vaak zeggen we geef maar terug of leg dat maar neer. Wacht maar tot zoonlief weet hoe de telefoon of afstandbedienig werkt hahaha dan mag je ze wel weg leggen anders heb je kans dat je de instellingen terug moet veranderen. Wij/ik zijn al heel jong begonnen om de spullen terug te vragen, na een paar keer vragen en 1x waarschuwen pakte ik het af brullen??? Jammer ik heb je gewaarschuwd met laatste waarschuwing. Bij ons werkt het heel vaak wel. Natuurlijk bedanken we hem wel als hij zonder afpakken de spullen terug geeft.

Lindsy83
6 jaar geleden

Haha, wat een vies en grappig stukje om te lezen :) Hier zijn telefoons en de afstandsbediening favoriet. Als ik het gewoon af wil pakken kan ik me ook voorbereiden om luchtalarm van gehuil. Maar ruilen werk bij ons wel heel goed, mits het te ruilen voorwerp interessant genoeg is natuurlijk ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Haha, het blijft toch veeeeeel leuker dan al dat speelgoed.

MummySuze
6 jaar geleden

Haha telefoon & AB al favorietjes! Ze zijn er vroeg bij, die baby's van tegenwoordig!

MummySuze
6 jaar geleden

Maar wat is er nu interessanter dan Prada?

MummySuze
6 jaar geleden

Ja Prada zou kauw-dingen voor baby's moeten maken.

rebo1982
6 jaar geleden

Ik heb dan wel geen Prada, maar wel een dreumes die alle tassen in zijn mond stopt. En schoenen. Bij voorkeur van bezoek... :) Heel herkenbaar dus!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik snap het wel.. ik hou ook van jouw Prada!

MummySuze
6 jaar geleden

Hahahahahaha! Kom je mijn Prada snel weer aaien?

MummySuze
6 jaar geleden

Geweldig! Alleen van bezoek? Duidt op een voorkeur voor het onbekende. Een avonturiertje!

Annemiek2
6 jaar geleden

de favo knuffel van kindlief?

Anoniem
6 jaar geleden

Hahaha wees maar blij dat het geen dure was .hihi

Anoniem
6 jaar geleden

Alles is leuk om mee te spelen, alles behalve speelgoed. En toch hebben wij ook dozen vol.....

MummySuze
6 jaar geleden

Dat denk jij, Bert! Dat het geen dure was. Mooi mis!

Anoniem
6 jaar geleden

Oh zitten we al die fase dat ik hem daadwerkelijk mag aanraken?? Wauw! Ik kan niet wachten tot maandag, neem je hem mee?

Anoniem
6 jaar geleden

This site is like a clmoorssa, except I don't hate it. lol

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.