Blog header image

Praatjes voor tien.

​Al vanaf een paar weken kon Pooks lekker brabbelen, maar meestal bleef dit bij een paar klanken en was het weer stil.

Nu, met 3,5 maand, heeft zij het ‘praten’ helemaal door. Het begon met een beetje geluidjes maken. Toen ze zag dat mensen hierop reageerde, trok zij al haar trucjes uit de kast. Hoge tonen, lage tonen. Harde klanken, zachte klanken. Alles komt voorbij.

Nu ze een ‘ervaren kletser’ is. Kun je ook zien wat voor een gesprek ze (met jou of met haar knuffel) aan het voeren is. Klinkt het laag met harde klanken, dan ben je in een serieus gesprek beland. Compleet met ernstig gezicht. Klinkt het hoog, met een gilletje hier en daar? Nou, dan raadt je het al. Een gezellig, über vrolijk gesprek. Met een lach van oor tot oor.

Heel af en toe komt er een gil zo hoog en hard uit, dat ze er zelf van schrikt. Dan kijkt ze om zich heen, zo van, waar the F kwam dat nou weer vandaan.

Ik vind het heerlijk dat ze nu zo lekker aan het kletsen is. En je kunt ook echt ‘gesprekken’ met haar voeren. Ze reageert op alles wat je zegt. Het enige is.. je moet er zelf invulling aangeven. Beetje de richting van het gesprek bepalen, anders gaat het een kant op waarvan je niet weet welke kant het is. Of gewoon lekker in brabbel taal terug praten.

Het enige ienie minie kleine ‘minpuntje’ van dit heerlijke gebrabbel is.. ze doet het vanaf het moment dat ze haar ogen opendoet. Dus ja, ook om 3 uur in de nacht hoor je hele verhalen door de babyfoon komen. En is zij nu mijn natuurlijke wekker. Helaas al rond een uur of 6, maar hoe leuk is het om wakker te worden met vrolijk geklets en als je de kamer binnenkomt een lachend gezichtje. Dan smelt ik elke keer weer.

Hebben jullie ook van die heerlijke kwebbelkonten?

Anoniem
7 jaar geleden

Kleine Jaé is een super vrolijke kletskop. Van de week liep ik met haar in de stad te wandelen en lekker met elkaar aan t kletsen.....Ja ik ook op haar niveau....geweldig die blikken van de mensen om je heen. Ik heb genoten. Wat ik het mooie vind.....Ze herkent je en reageerd altijd zoooooo vrolijk. Mijn moppie xxxx

Anoniem
7 jaar geleden

Geweldig! Van wie heeft ze dat? haha

Anoniem
7 jaar geleden

Van oma natuurlijk hahahahaha

Anoniem
7 jaar geleden

Heerlijk dat ze al hoge en lage tonen bij zichzelf ontdekt heeft. En al helemaal toppie dat ze zelf ook ervan geniet met knuffel of met zichzelf. Tja die van mij loopt op 4 pootjes en is nog maar net 9 weken oud, maar weet al dondersgoed wat wel en niet mag, want een euh euh, reageert deze kleine dame al op met heel zacht een gemekker, van hmmm ok dan. Ga er heerlijk van genieten met deze brabbeltaal. :) Ciel