Snap
  • Baby
  • #familie
  • moederdochter
  • #tienermoeder
  • #liefdetussenmoederenkind
  • teenmom

Poppenmoedertje op 3, droom om moeder te worden op 9, moeder op 17.

Mijn tienerzwangerschap

Dit is waar het begon, een poppenmoedertje zijn. 

Zoals (vele) kinderen kreeg ik elke zondag een centje van mijn ouders, mijn ‘zondag’.

Ik keek hier altijd erg naar uit want dan ging ik voor mijn poppen jurkjes halen, en papjes om ze eten te geven. 

Het ‘mama’ zijn zat altijd al in mij, ik wilde zorgen voor iets wat van mij was. Ik wist het altijd al, ik wordt een jonge mama! 

Zo ‘gedacht’ zo gedaan, op 17 maart 2015 (het jaar dat ik 18 zou worden) is mijn prachtige dochter Alexy geboren. 

De zwangerschap zelf was redelijk zwaar omdat de papa van Alexy niet achter mij en/of de zwangerschap stond. Maar dit kon mij op deze moment niet schelen, er groeide een nieuw leven in mijn buik en ik wist maar al te goed dat ik dit zou kunnen of het nu alleen was of samen.

‘’ ik ben sterker dan dit, ik wil dit erg graag en ik zal er alles aandoen om dit kleine meisje gelukkig te maken en alles te geven’’ ! 

De dag van de bevalling wilde ik haar papa er toch bij hebben, in de hoop dat als hij dit ziet dat hij zijn klik zou maken. En dit was inderdaad het geval, voor even.. 

Enkele weken later ging alles gewoon weer als van ouds, en zat ik daar alleen met mijn kleine meisje. Hij was niet klaar om papa te worden, hij wilde zijn ‘vrije’ leventje nog niet opgeven ‘want hé! Je bent toch maar 1 keer jong’ dit was zijn redenering, terwijl ik daar wel helemaal klaar mee was. 

Ik was klaar om een gezin te stichten, huisje - tuintje - boompje terwijl dit bij hem helemaal het geval nog niet was. 

Nu is het mijn tijd, tijd om mama te zijn, tijd om voor dit prinsesje te zorgen en te maken dat zei een hemelse toekomst tegemoet gaat.

Dit heb ik ook gedaan, ondanks het niet altijd makkelijk was om een alleenstaande jonge tienermama te zijn I DID IT! En ik heb hier geen seconde spijt van. 

Tienermama zijn heeft voor mij enkel voordelen, ik gaf haar leven maar zei gaf mij mijn leven terug. En het grootste voordeel is dat we gewoon veel langer samen kunnen zijn en kunnen genieten van elkaar! 

Wat zie ik mijn kindjes graag, intussen is Alexy grote zus geworden en ben ik een gelukkige mama en vrouw! 

Zusjeenbroertje's avatar
4 jaar geleden

Wat leuk! Ik heb ook altijd de droom gehad om veel kindjes te hebben, wie weet ooit. Ik snap wel wat je bedoeld, dat je wil dat je kindjes nog wachten om mama/papa te worden. Het is geweldig maar ik zou mijn dochter/zoon ook aanraden eerst volop te genieten endan te beginnen! Maar het is en blijft hun eigen keuze natuurlijk. Liefs❤️

linsey6's avatar
4 jaar geleden

Ik zelf was 19 jaar toen mijn eerste kindje kwam heb geen spijt van mijn kinderen heb er 16 jaar later 6 nu is mijn 3 onder tussen 12 en zegt dat ze ook jong mama wil worden ik geniet echt van mijn kinderen maar toch hoop ik dat mijn kinderen eerst een beetje genieten van het leven en dan pas aan kindjes beginnen Maar echt tof van jou dat jij er voor 100%bent voor gegaan en denk dat jij een super mama bent

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Zusjeenbroertje?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.