Snap
  • Baby
  • baby
  • ontwikkeling
  • Peuterspeelzaal

Peuterspeelzaal

Vandaag herken ik het logo van de peuterspeelzaal op de enveloppe op de deurmat. Ik schrik! Nu al? Dit belooft vast geen goeds, want ze sturen altijd pas kort van tevoren een brief over de eerste schooldag.

We hadden op het inschrijfformulier opgegeven dat Anne-Lieke vanaf 1 november 2011 naar de peuterspeelzaal zou gaan. En nu ligt de brief er dus: “Dinsdag 11 oktober wordt Anne-Lieke om 09.00 uur verwacht op de peuterspeelzaal”. Slik!

Nu zul je denken “leuk toch?” en wat maken die drie weken uit? Veel, het maakt veel uit!

Anne-Lieke is ons laatste prinsesje. Ik geniet 300% van haar en het loslaat proces is bij haar nog helemaal niet begonnen. Al bijna 2 jaar is ze 24 uur per dag bij mij. Ze heeft nog nooit gelogeerd en is nog nooit naar opvang geweest. Ja, hooguit een paar uurtjes bij een vriendin in geval van nood.

Dat mijn kleine prinses straks naar het peuterschooltje gaat dat heeft tijd nodig, ik moet mij mentaal voorbereiden op het loslaat proces. November klonk nog heerlijk ver weg!

Ik zie de laatste weken dat ze steeds meer een pittig, leuk meisje wordt. Ze kletst de oren van mijn hoofd. Binnenkort wordt ze twee jaar. Het wordt tijd om aan de voorbereidingen van haar feest te beginnen. Een Dora feest, want Anne-Lieke is helemaal weg van Dora. Ze spreekt zelfs al een beetje engels.

En nu ineens ligt die brief op de mat. De peuterspeelzaal… Ik heb nog precies drie weken om aan het idee te wennen!

Ben je benieuwd naar meer blogs van mijn hand, lees dan op http://www.hippemamaclub.nl

Sandra is de moeder van Charlotte (6), Julia (4) en Anne-Lieke (bijna 2)