Snap
  • Baby

Paniek.....! babyfoonloosheid..... wat nu????

Onze babyfoon heeft het opgegeven. In een goed geïsoleerd huis levert dat wel flink veel paniek op, . We horen onze kleine man nu niet...

Tja… daar zit je dan. De kleine man ligt in bed en de babyfoon heeft het begeven. Waar je in de wat oudere woningen de geluiden van je kleintje nog wel door de muren heen kunt horen is dat in de meeste nieuwbouwwoningen niet meer mogelijk. Wanneer de deur gesloten is, hoor ik hem ook niet meer dus die babyfoon is in ons leven van onschatbare waarde. Je wilt je kleintje immers wel horen. Omdat we in de omgeving geen babyspeciaalzaak hebben ben ik haast gedwongen om mijn aankopen voor de kleine via het internet aan te schaffen. Hier ben ik dus ook gaan kijken naar een nieuwe babyfoon.

Ik kwam al snel bij www.wehkamp.nl/mamaenkind. Ik had hier al veel vaker naar tevredenheid wat gekocht (zwangerschapskleding en luiers) dus ik wist dat ik hier ook vast voor een babyfoon zou kunnen slagen. Zo handig dat hier alles voor (aankomende) moeder en kind bij elkaar te vinden is. Na een beetje speuren kwam ik bij de Philips Avent SCD560/00 DECT. De vormgeving en de kleuren spraken me direct aan, het oog wil uiteindelijk toch ook wat. Aangezien ik in een kinderrijke buurt woon en bij bijna alle buren wel een babyfoon in huis hebben staan, vind ik het verder belangrijk dat de babyfoon DECT is en dat we niet op elkaar storen.

De babyfoon is helder van geluid en ruist nauwelijks. Alleen wanneer je hem op de hardste stand zet is dit te horen. Ik vind dit geen probleem, omdat ik hem niet op de hardste stand heb staan. Ik hoor mijn mannetje prima en helder. Voor de liefhebbers zit er ook een SMART ECO-modus op. Zelf gebruik ik deze niet, ik vind het gevoelsmatig niet prettig dat de babyfoon pas verbinding maakt wanneer het kind geluid produceert. Dat het erop zit is wel een pluspunt voor de mensen die dat wel fijn vinden.Na bestelling had ik de babyfoon al de volgende dag in huis en dat was in mijn geval van ‘babyfoonloosheid’ wel erg prettig.

De Philips Avent SCD560/00 DECT is eenvoudig in gebruik en ook het menu van de babyfoon met daarin de mogelijkheid voor het afspelen van slaapliedjes, het in de gaten houden van de temperatuur, het aan en uitzetten van een nachtlampje op de baby-unit en een terugspreekfunctie zijn eenvoudig te gebruiken. Wat ik zelf nog een heel groot pluspunt vind is dat je het geluidsniveau op de kinder-unit kunt wijzigen. Dit was op mijn vorige babyfoon niet mogelijk en ik vond het geluid daar altijd superhard staan. Terugspreken was bij de babyfoon dan ook geen optie, want dan had ik de kleine man van schrik aan het plafond zitten. Al met al ben ik heel tevreden over mijn nieuwe babyfoon. Hij doet wat hij belooft te doen en zorgt ervoor dat ik als moeder me geen zorgen hoef te maken over mijn kereltje.

Het is zijn geld zeker waard en ik zou hem elke ouder aanraden die nog op zoek is naar een goede en betrouwbare babyfoon.