Snap
  • Baby
  • Voeding
  • post

Overstappen van borst naar fles.

Overstappen van borst naar fles.

Eindelijk, de lastige keuze is gemaakt. Na veel wikken en wegen heb ik besloten om te stoppen met borstvoeding.

Mijn dochter heeft een half jaar lang borstvoeding gekregen. Nu wil ik het gaan afbouwen, maar ze weigert de fles! Afgelopen zondag wilden we beginnen met het afbouwen van borstvoeding. Mijn afgekolfde melk laten ontdooien en in een flesje gedaan. Manlief wilde heel graag de fles geven, maar ze weigert!! Een uur lang hebben we het geprobeerd, maar ze krijste het uit.. Ze wilde de afgekolfde melk niet, kunstvoeding niet en het soort flesje maakte ook niks uit. Uiteindelijk toch maar weer de borst gegeven. Afgelopen maandag weigerde ze weer de fles, na drie kwartier had ze uiteindelijk toch 30cc uit de fles op.

Nu doen we het volgende, elke voeding 30cc kunstvoeding uit de fles. Nu maar hopen dat ze zo went aan de speen en uiteindelijk toch een keer wil gaan drinken uit de fles. Vanmiddag heeft ze gelukkig al 70cc op uit de fles, maar wel met moeite.

Zo sneu om te zien dat dit gepaard gaat met huilen. Hartverscheurend!! Maar tegelijkertijd geeft het ook een fijn gevoel dat ze alleen bij mama wil drinken :)

Op naar de volgende voeding en maar blijven hopen dat ze het snel gaat snappen.

10 jaar geleden

mijn dochter wilde ook eerst niet bv uit een flesje. ik heb het zelf geproefd en het afgekolfde melk smaakte vies, naar metaal ik slikte ijzertabletten ivm met keizersnede en ben daar mee gestopt. toen smaakte het beter. Het heeft wel even geduurd dat ze een volledige voeding uit een flesje dronk. bij 5 maand dronk ze 220cc. we zijn met 2maanden begonnen en dat lukte niet en toen een pauze genomen en er achter gekomen wat er mis was en toen ze bijna 3 maand was donk ze ineens 50 cc uit de fles met een platte speen.

10 jaar geleden

Bedankt allemaal voor jullie reacties en tips. Ik heb eerst ook regelmatig de fles gegeven met afgekolfde melk, totdat mijn kolf kapot ging.. Ik had nieuwe onderdelen besteld, maar niet meer gebruikt.. Gister dronk ze 90 cc in 10 minuten. Wauw ik was helemaal blij. Vandaag gaan we voor de 120 cc!

10 jaar geleden

ik heb hetzelfde probleem gehad. heb 7 maanden borstvoeding gegeven. Tussendoor wel eens de fles gegeven, dat ging altijd prima. totdat het moment komt dat je wilt stoppen, voor meer tijd voor jezelf, zodat anderen ook eens de fles kunnen geven. We hebben ook van alles geprobeerd. diverse flessen, spenen. ze wilde ook geen fopspeen, nog steeds niet gelukkig. we hebben het ook een kopje gedaan, dat wilde ze wel. is wel een gedoe. en ineens wilde ze uit een fles drinken. volhouden is moeilijk, maar het komt goed.

10 jaar geleden

misschien een andere flessenspeen?