Snap

Overstappen naar de babyhapjes?

Jip is net 3 maanden oud, wanneer zal ik overstappen naar de babyhapjes? Ik merk dat hij zijn fles melk niet meer interessant vindt.

Jip is net 3 maanden oud, wanneer zal ik overstappen naar de babyhapjes? Ik merk dat hij zijn fles melk niet meer interessant vindt. Hij heeft er ook niet echt genoeg meer aan en hij vindt ons eten veel interessanter. Ik heb af en toe al eens wat ananas/perziken sap op de vinger laten proeven en hij trekt er zo'n leuk gezicht bij. Ik las op internet dat je kind dit zelf aangeeft wanneer hij/ zij er klaar voor is. Maar ik hoor om mij heen dat je moet opletten i.v.m. de ontwikkeling van de darmen. Hij krijgt nu ook rijstebloem in zijn laatste fles, want dit is schijnbaar goed voor het doorslapen en de aanzet van de hapjes.

Hoe doen jullie dat met babyhapjes?

Mijn vraag is: Hoe ervaren jullie het overstappen naar babyhapjes en hoe hebben jullie dit aangepakt met jullie kids?

Noot van de redactie Lees de blog babyvoeding voor 4 maanden voor meer informatie over babyhapjes en wanneer het verstandig is om hieraan te beginnen. Ook staan hier de signalen die je kunnen helpen om te bepalen of jou kindje al klaar is voor babyhapjes of dat je misschien toch beter nog even door kunt gaan met flesvoeding.

10 jaar geleden

Onze drie kinderen waren allemaal heel verschillend als het om eten ging. De eerste was een moeilijke eter, at kleine beetjes en had daar genoeg aan. De middelste wilde helemaal niet eten, dus kreeg een sonde in neus en later in zijn buik en dunne darm. En de jongste eet echt alles wat los en vast zit met heel veel smaak op:-) Bij de jongste en oudste zijn we met 5,5 maand begonnen met bijvoeren en dan steeds een lepeltje tussendoor. De middelste was veel te vroeg geboren, dus is ook later begonnen met wennen aan eten. Zodra als ze interesse krijgen in het eten op jouw bord en je 'ziet' ze ruiken als je kookt, kan het wel eens tijd zijn voor een hapje. Onze jongste, bijna 1,5 jaar, wil nu ook zelf eten. Wat een bende is het dan na het eten zeg!! Maar ze heeft de grootste lol en 3/4 van de maaltijd belandt ook echt in haar mond:-)

10 jaar geleden

Hoe wij dit hebben gedaan: goed naar je kindje luisteren. Ons dametje gaf voor de 4mnd ook al dezelfde signalen af dat ze aan melk alleen niet genoeg heeft. Wij zijn toen langzaam begonnen met fruit. toen dat goed ging zijn we groente gaan toevoegen en rond half jaar brood. Mijn advies: luister goed naar je kindje, probeer het en kijk hoe hij er op reageert. Begin eerst met simpelere smaken zoals banaan en appel, begin ook eerst met maar 1 fruitje als hij er goed op reageert kun je smaken combineren en andere smaken proberen zoals de wat heftigere kiwi of nectarine. succes