Snap
  • Baby
  • Vlinderkindje
  • sterrenkind
  • oudersvannu

Ouders van Nu

Wanneer het allemaal nog niet klote genoeg is...

Ik schrijf dit bericht omdat ik hoop dat ik hiermee toekomstige moeders (van sterrenkindjes) veel verdriet kan besparen.

Tijdens mijn zwangerschap wilde ik natuurlijk alles over het zwangerschap weten. Via FB zag ik de advertentie van Ouders van Nu en de zwangerschapsbox die zij aanbieden voor aanstaande moeders. Ik meldde me aan voor dit tijdschrift en mocht ook een box ophalen. Helaas eindigde mijn zwangerschap in een stilgeboorte. Ik meldde me daarom ook direct af voor Ouders van Nu omdat ik geen tijdschriften en mailtjes meer wilde ontvangen. Na een paar weken ontving ik weer een tijdschrift, en een paar weken later weer. Ik belde ze op om te vragen of mijn afmelding door was gekomen (inclusief de reden waarom) en de vrouw aan de telefoon kon me niets meer melden dan: "de tijdschriften die onderweg zijn daar kan ik niks meer aan doen, maar je bent afgemeld" (verder geen sterkte, gecondoleerd of whatever).. De tijdschriften bleven uit maar vervolgens werd ik een aantal weken geleden dagelijks gebeld. Op internet zocht ik op van wie het nummer was, je rad het al: Ouders van Nu... Na een aantal dagen vond ik de moed om op te nemen en kreeg ik weer een erg onsympathieke vrouw aan de telefoon met de vraag of ik een recensie wilde geven over het blad.. Ik zei tegen haar: "Sorry maar mijn kind is overleden"... waarop ze zei: "misschien moet ik dan een andere keer terug bellen voor een recensie".. PARDON?! Ik zei dat ik geen recensie meer wilde geven waarop ze nog durfde te zeggen; "ik kan je wel een korting op een ander tijdschrift aanbieden". Vol verbazing heb ik opgehangen.. Vervolgens kreeg ik vorige week weer een smsje:  "Hi Nikki, we hopen dat alles goed is gegaan met de geboorte van je kind! We willen je graag laten weten dat je de gratis Ouders van Nu Babybox aan kunt vragen met fijne items voor jou en je baby"... BAM.... Nu dacht ik er toch wel genoeg van gehoord te hebben, mag je 3 keer raden word ik vandaag gebeld: "Hallo met Ouders van Nu,, ik zie dat je baby ondertussen geboren is".. waarop ik antwoord: " Ja dat is nu ondertussen alweer een tijdje"..     "Ow dat kan ik hier niet zien, ik zie alleen dat de uitgerekende datum is verstreken. mag ik vragen hoe lang het al is geleden of is het al zolang dat ie ondertussen op kamers is"...   "Nee het is zolang dat ie ondertussen al gecremeerd is ...."  Even bleef het stil. Ze bood haar excuses aan en zei dat ze het zou gaan uitzoeken waarom ik nog steeds benaderd word... 

I

10 maanden geleden

Helaas is er bij ouders van nu geen rem op te krijgen. Ik ontvang na heel wat keren afmelden nog steeds elke week de updates over mijn “zwangerschap”. Heel triest dat hier niets aan gedaan wordt.

1 jaar geleden

Hier soortgelijk. Ook via dezelfde of we een fotoshoot wilde, continu de boekjes nog ontvangen ondanks afmelding, uitnodiging voor het afhalen van de babybox. Zo confronterend! Daar moet toch een eenvoudige, nette oplossing voor komen.

1 jaar geleden

Heel herkenbaar, zelfde ervaring er mee gehad. Ik kon mij niet afmelden voor het tijdschrift aangezien ik een “jaarabbonement” had genomen bij Ouders van Nu en Wij Ouders oid. Erg confronterend elke keer opnieuw weer…