Snap
  • Baby
  • operatie
  • Hartafwijking
  • Hartoperatie
  • hartenkind
  • kinderthoraxcentrum

Operatie datum komt nu steeds dichterbij..

In mijn vorige stukje liet ik weten dat we binnekort een afspraak hadden met de chirurg.Deze afspraak is afgelopen woensdag geweest (23-03-2022).Aangekomen in het SKZ werden we opgehaald door een super lieve gastvrouw. Deze mevrouw nam ons mee naar de afdeling en bracht ons in de familie/speelkamer. We moesten heel eventjes wachten voordat we naar de chirurg konden.Eenmaal bij de chirurg heeft hij bijna tot in detail uitgelegd wat hij (of 1 van zijn 4 collega's) precies gaat doen. Hij vergeleek het een beetje met het plakken van een fietsband. Ze gaan met een lapje het gaatje tussen de 2 hartkamers in dicht maken. Na dit gesprek hebben we een gesprek gehad met de verpleegkundig consulent. zij is samen met haar 2 andere collega's ons aanspreekpunt de komende tijd. Ze heeft via foto's laten zien wat we kunnen verwachten na de operatie. Esmé zal er anders uit zien dan voordat ze de OK in gaat.. ze zal terug komen aan allerlei apparaten, slangetjes, drains etc. Heftig om te zien maar ergens ook wel fijn.. zo weten we wat we kunnen verwachten.

De operatie zal tussen de 4 en 5 uur duren. Na de operatie worden wij gebeld en verblijft Esmé 1 a 2 uurtjes in een kamertje naast de OK. Mochten er bloedingen oid ontstaan dan kunnen ze direct handelen en hoeven ze niet eerst het hele ziekenhuis door.Na die 1 a 2 uurtjes komt ze naar de kinder IC en mogen wij bij haar. Ze zal in totaal ongeveer 7 a 8 uurtjes weg zijn.

De eerste dag zal ze nog veel slapen, zodra ze de narcose heeft uit geplast zal ze langzaam aan wakker worden maar zeker nog 2 a 3 dagen erg suf zijn.

Vanaf nu is het echt afwachten wanneer we worden gebeld ze maken op woensdag de OK planning voor de week erna. Dus vanaf morgen is het eigenlijk iedere woensdag spannend of we gebeld gaan worden ja of nee.

1 jaar geleden

Wauw. Het lijkt wel of ik mijn eigen verhaal lees. 36 jaar geleden werd ikzelf aan precies dezelfde dubbele hartafwijking geopereerd in het radboud te Nijmegen. Ik wens jullie heel erg veel sterkte en succes!! Vooral voor de kleine meid! Dikke knuffel Suzanne