Snap
  • Endometriose
  • operaties
  • keizersnede

Operatie 2 endometriose

Hoeveel gaan er nog volgen?

Oke, een tijdje niets gepost.. een hele tijd aan het herstellen geweest van operatie 2. Waar voor een ‘normaal’ mens 6 weken staat, staat voor mij meestal 6 maanden.. of langer met pech.. en ja pech dat heb ik nogal vaak gehad. De maanden na de bevalling/keizersnede van Olivia ging het fysiek best oké, na 1 dag was ik mn bed uit en kon ik zelfstandig naar de badkamer en viel t erg mee met de pijn.. maar ineens was daar die verschrikkelijk kramp weer. Ik weet nog goed, we gingen eten bij de buren, BBQ en we aten een lekker stukje vlees. Ik voelde me niet zo heel lekker na het eten en ging even liggen, gelijk raakte ik overspoeld door de aller heftigste pijn ooit, ik verkrampte direct en gilde het uit. 


Wat ik toen nog niet wist was dat de endometriose door mijn darm heen was gegroeid en daar dus aan het ontsteken was. Ik had zoveel pijn dat in zelfs nog tegen mijn man zei dat hij de ambulance moest bellen. Gelukkig na een zware pijnstiller en ongeveer een uur aanvallen zakte het weg op de wc.. 

vlees verdroeg ik sowieso niet meer en veel andere dingen zoals, gluten, lactose en koffie. Na een afspraak bij de endometriose in balans kliniek werd besloten dat ze niet zoveel konden doen voor mij, maar ik wilde perse een MRI, deze pijn was niet normaal en de hormonen die ik slikte dede precies niets.


De MRI was echt verschrikkelijk, ik had geen idee hoe krap dit was en kreeg dus midden in de scan een paniek aanval. Gelukkig de scan hierna afgemaakt met mijn ogen dicht. Op de scan bleek te zien dat er zichtbare endometriose op de darm zat en nog op een aantal andere plekken. Ook was er (weer) paniek over mijn urineleider en nier, deze zijn aangeboren afwijkend, maar leken nu door de endometriose afgekneld. Tijdens de operatie bleek dit uiteraard niet zo te zijn, helaas.. en kon er dus niets gedaan worden aan mijn ; ik moet NU NU plassen probleem. Ook bleek de endometriose niet op de darm maar door de darm heen gegroeid te zijn, dit is opgelost door de darm 10 cm in te korten. 


Gelukkig is dit herstel goed gegaan en heb ik geen lekkage of een stoma gekregen. Helaas was de ruggenprik wel ‘verkeerd’ gezet en had ik enorme hoofdpijn weken lang.. ik had last van lekkend ruggenmerg. 2 lange weken moest ik plat in bed liggen en mocht ik eigenlijk niet eens douchen. Hierna kreeg ik een bloodpatch en was de hoofdpijn veel minder. Tegelijkertijd had ik namelijk ook nog de griep opgelopen en was ik daar ook flink ziek van.


De periode hierna stond in het teken van herstellen. Mijn keizersnede litteken was ook open gehaald, omdat ik hier blijvend pijn aan had en gelukkig is dit nu met 70% afgenomen aan pijn en kan ik ook weer broeken dragen!

We zitten nu net in oktober, eindelijk ben ik weer een beetje mijzelf. Mede door het stoppen met hormonen en het feit dat ik weer sporten kan.. gelukkig (klinkt gek) kan ik ook weer bijna volledig werken, ik mis het zo om ‘volwaardig’ te zijn. Om te bestaan binnen een team en mee te kunnen doen. Onze kleine meid over 9 dagen alweer 2! Ik heb het er allemaal voor over gehad, maar het was toch wel echt een hel de afgelopen 5 jaar😣


Nu staat voor komend jaar de baarmoeder verwijdering op de agenda. Ik ben er klaar mee, het geeft mij alleen maar pijn en ellende. Weer een beetje pijn minder, maar voor nu wennen aan het idee.



7 maanden geleden

In mei is mijn baarmoeder verwijderd. Neem de tijd voor het herstel maar ook het rouwproces wat ermee gepaard gaat.

7 maanden geleden

Ben ook na adenemyose en veel oijn hebben ze ook mijn bazrmoeder verwijderd.Het Washington Best moelijk te accepteren zelfs na 2 kinderen.Maar na 2

7 maanden geleden

Operaties aan mijn buik heb ik het wel gezien zoveel buikpijn.Heb j'aimerais genoef

7 maanden geleden

Wat een super heftig verhaal. Heel veel sterkte!

7 maanden geleden

Wat heftig .