Snap
  • Baby
  • baby
  • opvoeding
  • hechting
  • ouderschap
  • huisdieren

Ook na de komst van een baby doet een huisdier ertoe.

Hoe vaak ik wel niet gehoord heb, “ oh arme Hond die zal wel minder aandacht krijgen “. In tegendeel zelfs Luna ( onze hond ) krijgt niet per definitie minder aandacht, tuurlijk zijn er momenten dan ben je even druk met de baby en dan zal de hond moeten wachten. Maar is dit zielig geweest, of heeft ze aandacht te kort gekregen? Dat denk ik niet. De momenten dat Julie sliep waren de momenten dat luna dat stukje extra aandacht kreeg, de rondjes wandelen etc alles bleef het zelfde alleen moest er hier en Daan gecompenseerd worden. 

Daarbij hebben wij de visite die toen kwam gevraagd als eerste de hond te aaien voor het groeten van Julie of van ons. Zo wilde wij voorkomen dat de aandacht niet alleen naar de kleine baby ging, en zo ook de hond er mocht zijn. 

De eerste kennismaking ging ook echt boven verwachting, luna was zo lief en zo voorzichtig als Julie een onverwachtse beweging maakte of abrupt begon te huilen schoot ze omhoog. Iedereen die Julie dan ook vasthield had ook luna naast zich geplakt, ze beschermde Julie bij iedereen. 

Dus wat ons betreft; nee een huisdier hoeft niet per definitie direct minder aandacht te krijgen bij komst van een kindje. Dit heeft men zelf in de hand. 🤍

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Maaikestaneke?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.