Snap
  • Baby
  • Gezond

Onzekerheid is zo erg...

Waarom krijgen we geen duidelijkheid, het is zo vermoeiend die onzekerheid. Jaycen is echt heel sterk en dapper, maar zo wil zo graag duidelijkheid.

we hebben ondertussen de colon-inloop gehad. Wat een verschrikkelijk onderzoek is dit, ong 30 min moet je kleintje stil liggen op zn rug en dan zeggen ze: links draaien, rechts draaien, weer op zn rug en dit terwijl ze contrasvloeistof in spuiten. Een week later zouden we de uitslag krijgen, de arts belde en zei: ja we zien wel wat wat zitten maar wat het is is een raadsel dus we sturen jullie door naar het AMC.. Alleen is daar een lange wachtrij,???? nou fijn. En we willen hem testen op CF (taaislijmziekte) WAAAAT... Oke pfff heftig. Nu zou afgelopen donderdag deze test in het UMC zijn. Alleen kreeg zn zus waterpokken en mag Jaycen dus echt het ziekenhuis niet in en gebeurt het pas 6 juli. En ze willen een drukmeting van zn anus/sluitspier gaan doen om te kijken of deze wel goed werkt. Pfff wat een gedoe allemaal, en ondertussen wordt hij om de dag gespoeld door kinderthuiszorg. Weer afwachten dus.

Ook hebben we weer een hartecho gehad omdat de ECG liet zien dat hij toch wat last van zn hart heeft, alleen was er op de echo weinig nieuws te zien. Dus hier Doen ze voorlopig ook niks aan omdat er aan de ingreep ook flinke nadelen kunnnen zitten. Volgende maand weer voor controle en in augustus/september weer een echo.

Wel is er goed nieuws, we zijn klaar bij de fysio. Hij doet het zo goed (kruipt al, gaat al zelf zitten en trekt zich op zn knieetjes) dus daar zijn we heel trots op en hij wordt 2 juli gedoopt, voor ons ook een mijlpaal!

6 jaar geleden

Hoi Joanne, ik MOET even reageren... het is zo herkenbaar! Ons zoontje heeft 3 hartafwijkingen waaronder ook een pulmonaalklepstenose en kan ook niet zelfstandig (voldoende) ontlasten. Alle onderzoeken ook gehad, nog niets uitgekomen.. Wij spoelen hem iedere dag (als baby zelfs 3x per dag), 1 dag in de week de kinderthuiszorg als we beiden werken zijn. Hij heeft ook een tracheomalacie waardoor hij zeer vaak ziek is (longinfecties). Inmiddels vernevelen en PEPpen we hem thuis na 16 ziekenhuisopnames in de eerste 18 maanden...gelukkig geen schedeloperatie... wel een plagiocephalie. Welk ziekenhuis gaan jullie? En doen ze genetisch onderzoek? De onzekerheid is verschrikkelijk vind ik. Ik snap heel goed dat je graag een diagnose wilt, ik ook, voor de toekomst en hopelijk een remedie. Ons zoontje is nu 2 jaar.

6 jaar geleden

Dankje ga ik zeker doen!!!

6 jaar geleden

pff colon inloop bracht mijn zoontje gelukkig slapend door.. drukmeting was niet meer nodig maar klinkt ook erg bekend. en ook wij hebben maanden gespoeld, deels met thuiszorg. heftig. bij ons was gelukkig snel duidelijk dat het om hirschsprung ging. onzekerheid is slopend! voor vragen rondom spoelen en onderzoeken mag je je altijd aanmelden op de Facebook pagina van de vereniging ziekte van hirschsprung. je bent hier (helaas) lang niet de enige die nog geen diagnose heeft, maar kan wel steun vinden bij deandere die in een soortgelijke situatie zitten en ervaring/tips opdoen