Snap
  • Baby
  • Voeding

Onzeker over het gewicht van mijn dochtertje

Nog even een blog over een van me zorgen, mijn meisje ligt in pricipe helemaal op de gemiddelde lijn bij ggd maar haar gewicht ver boven

ze is nu 4 maand bijna en bijna 9 kilo! Draagt rompertjes maat 74 en kleertjes tussen 68 en 74. Naar mijn idee is ze sins de laatste keer dat ze gemeten is ook een stuk langer geworden. Ze zeiden al vanaf de eerste weken dat ik slagroom in me tieten heb ☺️

9 jaar geleden

Ze was 3,8 dus bijna 4 kilo bij geboorte, nu dat ze bijna 4 maand is lijkt ze niet zo snel meer aan te komen. Opzich vind ik replay methode ook een goed plan, eigen tempo en indd goed voor slikbewegingen, ik ga me nog even in verdiepen. Mijn nichten hebben ook kids en hebben ook de replay methode gedaan en dat beviel hun goed. Dankje voor je reactie

9 jaar geleden

Hoe zwaar was ze bij geboorte? Die van mij was 3,3 kg, en bij 4 maanden 8,5 kilo, de curve die ons consultatie bureau toen aanhield was flesvoeding kindjes, flesvoeding en borstvoeding moeten los gemeten worden, nu is dat denk ik wel het geval. Ik had ook slagroom, cement, yoghurt hoe je het wilt noemen jn mn borsten, had toen ook veel regeldagen waardoor ze meer en meer dronk. Op gegeven moment was het aankomen steeds minder en soms nog geen halve kilo in 4 maanden tijd. Maar ja toen gingen ze ook meer bewegen, zelf raad ik af om bijvoeding te geven bij 4 maanden als je bv geeft, je kan beter wachten tot de 6 maanden. Als je wel hapjes wilt geven dan inderdaad groenten, wortelen is ook groente maar ook erg zoet. Beter gestoomde broccoli of bloemkool, en wil je gepureerd geven of rapley methode?? Dan geef je alles in stukken en bepaalt je kindje zelf hoeveel ze eet, hoe lamg ze er over doet en het is ook goed voor der slik beweging enzovoorts. Succes

9 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, gelukkig hebben meerdere moeders ook al gezegd dat ze voorraad Opbouwe en indd ik denk dat ik binnekort haar bij ga voeden lekker worteltjes ik heb het gevoel dat ze daar al klaar voor is.

9 jaar geleden

Als je tot nu toe alleen maar bv hebt gegeven dan kan het onmogelijk aan de voeding liggen dat ze zwaarder is dan gemiddeld. Ben je onlangs nog bij het consultatiebureau geweest voor haar curve? Als ze goed op haar curve zit waarom zou je je zorgen maken? Ieder kind ontwikkeld zich anders. En meestal is het zo dat Kindjes een extra voorraad opbouwen voordat ze gaam kruipen. Als ze eenmaal wat meee gaat bewegen zal ze wel weer in balans komen. Als je wil voorkomen dat ze in de toekomst neigt naar overgewicht begin dan met groente hapjes. Als je begint met fruit ontwikkelen ze een voorkeur voor zoet (zo zegt het laatste onderzoek) en in de toekomst dus voor suiker. En vermeid pyjamapapjes (toegevoegde suikers) en babykoekjes. Als je haar gewoon verse voeding geeft zonder toevoegingen dan moet het helemaal goekomen. En je vooral niet al tevel zorgen maken. Zolang ze zich goed ontwikkeld en tevreden is ben je heel goed bezig.