Snap
  • Baby
  • Gezond

Onze zoon heeft eczeem

Onze zoon heeft vanaf de geboorte veel last van eczeem, hij heeft er zelf ook last van, huid kapot krabben!

Onze zoon heeft vanaf zijn geboorte al last van eczeem. Hij heeft een periode gehad dat zijn huid open lag. We zijn bij de dokter geweest, daar kregen we hormoonzalf, dit moesten we 2 weken lang smeren. Dit deden we en het reseltaat was super, alleen binnen een paar dagen was het er weer. Weer naar de huisarts en die stuurde ons door naar de dermatoloog en eczeem consulent. Weer kregen we hormoonzalf alleen daarbij oogzalfbasis, 2 weken smeren en dan langzaam afbouwen. De oogzalfbasis mag je altijd smeren. Nu hebben we dit allemaal gedaan en is het een poosje weggeweest. Helaas komt het nu weer terug en eigenlijk wil ik geen hormoonzalf meer smeren. Wie heeft er ervaring met eczeem, tips? 

9 jaar geleden

Onze dochter zat 3 weken na de geboorte ook helemaal vol eczeem. Ook hier werkte niets op den duur de hormoonzalf ook niet meer. Zij had haar hele huid open en heeft altijd katoenen rompertjes met katoenen broek aangehad ook midden in de zomer bij 30 graden. Op den duur hoorde ik van veel mensen dat paardenmelk goed was. Ik geloofde er niet zo in. Maar nadat de zoveelste persoon het me vertelde had ging ik het toch proberen. Ik deed een paardemelk badje en de dagen dat ze niet in bad ging deed ik 2x per dag de huid met pure paardenmelk deppen. Na een week werd de eczeem minder rn binnen een maand was het helemaal weg. Nu is onze dochter 3 en het is nooit meer terug gekomen. Ik doe wel elke keer na het douchen de huid insmeren met een vette zalf. Soms als het warm weer komt een plekje terug en dan de vette zalf erop en een paar dagen later is het weg. Vaak groeit een kind over de eczeem heen. Heel veel succes.

9 jaar geleden

Daarom heb ik altijd heel nauwkeurig volgens het smeerschema gesmeerd, en hield ik een dagboek bij zodat ik wist wat ik wanneer smeerde. Hormoonzalf nooit langer als drie dgn achter elkaar, en dan altijd zoveel dagen pauze. Merk nu dat calendula zalf ook werkt, maakt de huid echt rustig. Smeerde hormoonzalf ook echt op de eczeem plekjes, niet op de droge schilfer plekjes. Water droogt uit, dus zelden in bad. Zelfs nu nog. Ik vond dat de vochtigheidsgraad op peil houden, echt goed effect hebben.

9 jaar geleden

Sorry, te vroeg op de knop gedrukt.. Maar ik heb wel altijd om zalfjes gevraagd zonder hormonen, en mijn huisarts stond daar gelukkig achter en gaf mij de beste zalfjes zonder hormonen in en mijn zoon stond later ook onder behandeling bij een dermatoloog. Eigenlijk werd er vertelt dat hij pas na ong 6 jaar er overheen kon groeien, maar dank God heeft het maar 2 jaar geduurd.. Ik heb naast de tips van de dermatoloog ook zelf veel uitgeprobeerd en elders advies ingewonnen met veel resultaat.. Ik heb altijd ervaren dat de zalfjes en crèmes goed inwerkte als hij in een badje was geweest, met bijvoorbeeld Balneum badolie vd ernstige droge huid, zemelenbadje van kruidvat of een pure zeezout/cocosolie mengsel die we bij de Sabon haalde, alleen weet ik niet of de winkel nog bestaat want hij is weg in onze stad.. Maar vooral van het zeezout/cocosolie kreeg hij echt een zachte huid van, alleen moet je hem natuurlijk wel duidelijk maken dat hij het badwater niet mag drinken en dat ging prima! Ik heb op een gegeven moment ook gewoon de aloëvera zalf vd Action gebruikt wat ook hetzelfde resultaat gaf als de zalf vd apotheek. En naast het verzorgen vd huid heeft hij ook een allergietest gehad om te kijken of hij allergieën had wat dus ook resultaten gaf en waar ik dus ook rekening mee kon houden... Ik hoop je hiermee wat geholpen te hebben en als je nog andere vragen hebt mag je ze gerust stellen! Veel sterkte ermee! Liefs!

9 jaar geleden

Van hormoonzalf kan je huid dunner worden, dit is wat de dermatoloog en eczeem consulent zeggen, wel moet je het dan meer als een jaar gebruiken. Ik hoop dat iemand een natuurlijk product weet wat ook goed werkt. De zalven die ik nu gebruik moet ik om de maand vernieuwen . Vette zalf (oogzalfbasis) smeer ik de hele dag, alleen nu hij gaat eten heeft hij hele erge eczeem op zijn gezicht en handen en daar wil ik liever een natuurlijke crème smeren want hij heeft constant zijn handen bij zijn gezicht.