Snap
  • Baby
  • kraamweek
  • Emma

Onze kraamweek met emma!

Lekker genieten van de kleine momenten en je lekker laten verzorgen.

De kraamweek is een week die zomaar voorbij vliegt. We hadden de aller leukste kraamverzorgster ooit , we hadden geen betere kunnen hebben. In het ziekenhuis hebben we onze kraamzorg organisatie gelijk opgebeld dat Emma geboren was en dat we graag kraamzorg wouden hebben.Onze kraamverzorgster is gelijk gekomen toen wij thuis waren.Dat was echt een super fijn idee je staat er niet gelijk alleen voor.Ze is die avond ook lang bij ons gebleven , ik was na de bevalling wel moe en ben op bed gegaan op een gegeven moment. Maar zij heeft alles wat we moesten weten voor de eerste nacht nog aan mijn partner uitgelegd. 

De kraamweek is echt een week om zelf weer een beetje te herstellen en veel te leren over de zorg van je kleine mensje. Wij hebben zoveel moeten leren we wisten helemaal niks over het zorgen voor een baby. Maar gelukkig hebben we alles snel kunnen leren en natuurlijk wij doen nu ook niet lang meer alles volgens de regels. En hebben wij ook onze eigen manier van opvoeden.

Voor dat ik ging bevallen wist ik niet dat de kraamverzorgster ook de vrouw controleert dus dat was ook allemaal nieuw voor mij. In het begin vond ik dat wel even spannend want ja ze moet ook down under kijken of het goed hersteld.Dat herstelde gelukkig ook vrij vlot.Het waren namelijk ook maar 2 hechtingen voor de mooi. Mijn temperatuur was ook altijd mooi in orde en de baarmoeder kromp ook weer mooi. Alleen die verschrikkelijke stuwing wat kan dat pijn doen. Het zag er natuurlijk heel mooi uit 2 van die kanonnen er voor maar zo gevoelig, en zo pijnlijk. het was gelukkig maar een paar dagen dat ik er echt pijn aan had. Het douchen vond ik toen wel heel prettig even een warme straal er op en toen was het allemaal niet zo gevoelig meer.

De kraamweek is ook de week dat er allemaal mensen langskomen voor Emma. Zoals de verloskundige is geweest om te zien hoe het ging met Emma maar ook met mij natuurlijk. Het consultatiebureau is geweest voor het opmeten en wegen van de kleine. En ze zijn ook langs geweest voor het hielprikje en de gehoortest. Emma was in 1 keer geslaagd voor haar gehoortest en het hielprikje was ook helemaal goed. geen rare dingen aan op te merken. Alleen Emma is geboren met wat op het eerste instantie leek op een blauw plek van de geboorte , maar is toch een aardbeivlek. Ze heeft hem op haar schouder zitten en als ik het niet zou zeggen zou niemand weten dat hij daar zit. er zit altijd kleding over heen. maar dat maakt Emma ook weer speciaal ze heeft iets wat je bij andere kindjes niet snel ziet. 

Je leert in deze week de meest simpele dingen die je nu dagelijks doet maar dat zijn dingen die je zonder kinderen niet belangrijk vind . Zoals een luier verschonen of een flesje maken. Ik zelf was wel wat onrustig toen me dat niet gelijk verteld werd , maar mijn partner wist alles die had voor de nacht een hele lange uitleg gehad van wat er allemaal moest gebeuren dus ik moest op hem vertrouwen dat alles goed kwam en dat hij alles wist wat er moest gebeuren. Terwijl je moederinstinct zegt dat je alles zelf moet doen. Daar heb ik aan moeten wennen en nu nog steeds wil ik heel veel dingen zelf doen terwijl je weet dat je partner ook alles kan. En hij wil mij ook overal bij helpen. Heb het echt getroffen met zo'n kerel.

Emma heeft in de kraamweek bij ons op de slaapkamer geslapen ze was nog aan de kleine kant om gelijk in haar ledikant te slapen. Dus lekker bij papa en mama op de slaapkamer in de kinderwagenbak. Daar paste ze mooi in. Ze heeft ongeveer 3 weken bij ons op de slaapkamer geslapen. Maar ik werd wakker van elk zuchtje en elk geluidje. Nacht rust zat er weinig in. De kraamzorg zei ook dat ik overdag zoveel mogelijk moest rusten en eventueel op bed moest gaan . Hoe koppig ik ben ik ga niet overdag op bed maar heb wel lekker op de bank een paar keer geslapen. en heb wel van mijn rust genoten.Zouden we ooit een tweede kindje krijgen dan ga ik wel middags lekker op bed want die rust heb je echt wel nodig. Slaap wanneer je kindje slaapt! 

We zaten echt op een roze wolk we waren lekker aan het genieten van de zorg die er voor ons was en ook van elkaar. Dit is echt een week geweest om nooit te vergeten. Ook wil ik nog even in mijn blog onze super kraamverzorgster bedanken ! Je bent een topper en zonder jou hadden we dit echt niet kunnen doen. Je hebt ons er doorheen gesleept en hebt alles goed aan ons uitgelegd. Dankjewel!!