Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Onze kleine meid geboren met een hartafwijking!

Op 03-03-2014 was het dan eindelijk zo ver. Onze wonder Naomi werd geboren. Wat heel mooi is maar wat ook veel angst gaf!

Hier ons verhaal in het kort.
Wij zijn al ongeveer 4 jaar bezig een kleintje te mogen krijgen maar door een moeizame eisprong ging het zwanger worden niet echt makkelijk, dit is wel 4 keer gelukt .
Maar helaas 4 keer een miskraam .
Wij moesten hiervan even op adem komen!
Wij wilde ook trouwen dus besloten ons op onze mooiste dag van ons leven te gaan richten.
Dit is ook gebeurd en was een dag om nooit te vergeten 01 juni 2013.
Helemaal toen we een paar weken erna er achter kwamen dat ons wondertje op die dag verwekt was !!
Ons geluk kon niet op!!!!!

Tot
Onze 20 weken echo wij erachter kwamen dat onze meid een hartafwijking heeft.
Wij zijn doorgestuurd naar lumc leiden.
De kleine meid heeft een " Transpositie van de grote vaten" en 2 gaten in haar hartje.
Boem weer van die roze wolk afgeschopt.
Gelukkig is er wel positief nieuws, het is goed te behandelen!

Op 03-03-2014 is ze geboren onze trots onze wonder Naomi! Erg spannend allemaal want wij wisten nog niet precies hoe onze pad zou bewandeld worden. Binnen de eerste 12 uur van haar leven kreeg Naomi al haar eerste hartkatheterisatie. Dit was nodig om een gat in haar hart te maken om zuurstof arm en rijk met elkaar te vermengen. Op 18-03-2014 was een echte hel voor ons. Naomi zou geopereerd worden. Het was er dus op of er onder. De operatie duurde in totaal 8 uur. Maar hij was geslaagd! Maar wat je dan ziet kan je, je nooit op voor bereiden. Onze kleine lag vol met bedrading 14 medicijn lijnen en haar borst kastje stond nog open. Die zelfde avond ging het mis. Naomi haar hartje kon niet meer kloppen er was een stolsel achter haar hart gekomen. Er was geen tijd meer om naar de O.K te rijden. En ze werd dus ter plekken geopereerd op de I.C. Haar aorta was niet goed gedicht. Door dit alles heeft Naomi een harde klap gehad en duurde haar herstel periode maar liefst 5 weken. Dan komt er een periode van afkicken. Ik schrijf dit allemaal een beetje kort op maar jullie zullen snappen dat er nog een hoop tussen door is gebeurd. Na 2 en een halve maand mochten we dan eindelijk naar huis! Wel had Naomi nog 3 rest afwijkingen. Haar linkerlongslagader was vernauwt, gaatjes en een hartklepje dat lekte. Erg eng om dus thuis te zijn. Na 3 Maanden zijn wij weer op genomen om een stent in haar linkerlongslagader te plaatsen. Deze was super gelukt want achteraf bleek er helemaal geen bloed meer in haar linkerlong te stromen dus waren op tijd. Sinds dien gaat het super met haar en is ze een blije baby. We hebben wel met een hoop rekening te houden ze mag liever niet ziek worden dus krijgt om de 28 dag r.s virus prikken en slikt zij nog bloedverdunners. Al met al was het een super zware periode voor ons maar  wij zijn super blij dat we tot nu toe zo ver zijn gekomen met haar! En bedanken het weer iedere dag met ons wondertje!.

Mocht er iemand vragen hebben. Schroom niet en mail.

8 jaar geleden

Hoi We hebben in op 27 mei 2014 een dochter met tgv gekregen. Dit was mijn zesde zwangerschap en mijn derde kindje. Direct na de geboorte was duidelijk dat de eerst operatie al moest plaatsvinden. Terwijl ik onder de douche zat werd er gesproken over de operatie. Mijn man was al bij haar en ook ik werd snel met de rolstoel gebracht om een kus te geven. Operatie gelukt, 's nachts wel flink gedipt een paar keer. Met negen dagen oud de grote wisseltruck operatie. Door een rare vertakking van een kransslagadertje was deze operatie bijna fataal geworden. Maar gelukkig is ze een knokkertje (dat had ze al bewezen de eerste dagen) en kwam ze goed uit de ok. Pas na vier dagen konden de draines en de beademing worden afgebouwd. En nu is ze inmiddels 15 maanden en lijkt er niets meer aan de hand. Binnenkort op controle in het Sophia kinderziekenhuis. Inderdaad wonderen bestaan!

9 jaar geleden

Gefeliciteerd en wat een mooie meid :) en al zo sterk!!

9 jaar geleden

Dat doen we zeker! ! Dank je wel voor je reactie!

9 jaar geleden

Dank je wel! En ja daar zijn we ontzettend dankbaar voor!