Snap
  • Baby
  • Voeding

Onze dochter, borstvoeding, 3 maanden? Obstipatie?

Wie kan mij helpen in verband met obstipatie? Bv? Het is inmiddels 3 dagen geleden en ik maak me een beetje zorgen!

Sinds de geboorte van onze dochter krijgt ze borstvoeding. Dit krijgt ze meestal aan de borst en soms uit de fles. Met de weken is haar ontlasting schema veranderd van elke dag een paar keer naar 1x per dag, om de dag en nu sinds 3 dagen niet.

Dat het minder werd dat wist ik en dat was normaal. Maar 3 dagen niet? Ze laat veel windjes en huilt dan ook vaker, of ik merk aan haar dat ze dit niet prettig vind.

Ze krijgt infacol, ik laat haar boertjes doen, sinds gisteren doe ik soms bij het verschonen temperaturen. Niet te vaak natuurlijk want zelf vinden wij dit ook niet prettig. We hebben ook al massages geprobeerd, maar geen van die dingen helpt, terwijl ik hoopte dat tenminste iets zou werken..

Ik had iets gelezen op internet dat baby's met bv soms een paar dagen geen ontlasting hebben, maar dat je wel moest kijken dat het tussen de 3e en 5e wel lukte.

Herkent iemand dit probleem? Of heeft iemand tips voor mij???

Ik wilde eventueel morgen eens de huisarts bellen, maar misschien herkent iemand dit en is bellen niet nodig. Ze drinkt namelijk goed en heeft genoeg plas luiers. 

6 jaar geleden

Wij hebben dit ook gehad bij onze oudste zoon. Hij kreeg volledig borstvoeding en infacol. Wij hebben op advies van de huisarts klysmas moeten geven want hij zat inderdaad verstopt. Later heb ik begrepen dat infacol de darmen negatief beïnvloed. Hij heeft ook totdat hij zindelijk was problemen gehad met de stoelgang. Bij onze tweede zoon een week na de geboorte gestart met probiotica ipv infacol. En hij heeft geen krampjes gehad en een normale stoelgang. Soms een aantal dagen geen ontlasting maar ook geen last ervan alles leek te worden opgenomen zoals vaak bij borstvoeding het geval is. Ook nu bij onze derde zoon gestart met probiotica speciaal voor zuigelingen en ook hij heeft nergens last van. Hopelijk kan je hier iets mee. Sterkte.

6 jaar geleden

Allebei de kids hadden soms 5 tot 7 dagen (soms iets langer) geen poepluier. Ik gaf ook BV. Niets om je druk over de maken. Komt vanzelf.

6 jaar geleden

Heel herkenbaar! Een baby kan makelijk 7 dagen niet poepen... Doet hij/zij dit na 7 dagen nog niet dan een klysma vragen bij de huisarts. Niet te druk om maken nog dus ???? (uiteindelijk hebben we 3 klysma's zelf moeten zetten en zijn we naar t ziekenhuis geweest waar ze een diepgaand klysma hebben gedaan (uiteindelijk had hij 10 dagen niet gepoept) toen was het er uit maar na 5 dagen weer waardoor hij medicijnen kreeg forlax om te kunnen poepen hij is nu 11 maanden en een maandje zonder de medicijnen. Heeft lang geduurd voordat zijn darmen het snapte. Maar zoals ik al zei kan makkelijk nog een aantal dagen duren en soms met 1 klysma al klaar. Bij ons was extreem geval.

6 jaar geleden

Stoppen met inflocol en overgaan op vsm darm kraampjes druppels ;) Wereld van verschil. Leg haar over je arm haar hooft bij je elleboog jouw hand tussen haar beentjes dan over haar rug wrijven dan worden de krampjes ook minder