Snap
  • Baby
  • moeder
  • familie
  • prematuur
  • en
  • worden

Onverwachts, maar zeer welkom!

Toen ik begin vorig jaar gevloerd werd door een wekenlange griep die steeds maar terug keerde, was ik ook niet verbaasd dat ik steeds misselijk was en me zo ellendig voelde.

Met koningsdag kwam ik nog een vriendin tegen en toen hadden we het er nog over dat het wel leuk zou zijn om nog een kind te krijgen. Niet wetend dat ik toen al zwanger was en me zo ellendig voelde door de symptonen van een beginnende zwangerschap en dat mijn hele leven op zn kop zou staan...

Na vele onderzoeken in het het ziekenhuis en bloed te hebben geprikt ging ik niets vermoedend op vakantie. Mijn menstruatie had ik bijna nooit ivm PCOS.Het viel me wel op dat ik al best wat kilo's kwijt was en bijna niks meer kon eten.

In de zomer ging ik dus zoals elk jaar samen met mijn broertjes en zusjes op vakantie even lekker ertussen uit!

Ik dacht als ik terug kom dan ga ik er weer tegenaan. Eindelijk had ik weer een nieuwe baan, ik zou een opleiding volgen en of een cursus erbij doen. Naar yoga, mindfulness, lekker uit eten met mn vrienden naar de bios lekr shoppen, kuuroorden, massages halen, etc.

Maar alles veranderde op die ene dag, dat ik lekker aan t strand zat en een heerlijke cocktail had besteld! De telefoon ging.....Het ziekenhuis belde met de bloeduitslagen en belangrijk nieuws. Het gesprek begon heel vaag met de vraag waar ik nu was en of ik even kon gaan zitten en toen werd mij verteld dat ik al zo een 5 maanden zwanger bleek te zijn....ik zei gelijk dat is toch onmogelijk?! U vergist zich! Maar na een lang gesprek van zo een 30 min met alle adviezen en tips in een warm land was ik even stil. Ik dacht nog van ik heb laatst alle babyspullen weggedaan.

nou dag cocktail!!! Tot volgend jaar 

Na het telefoontje ben ik direct het water in gegaan en schreeuwde ik naar mn broertjes en zusjes: ik ben zwanger!! Waarop ze antwoorden hoeveel cocktails heb je op??? Hahaha ik zei nul.

Ik moest het even allemaal laten bezinken maar die avond hebben we het gevierd en geproost met een alcoholvrije mojito en heb ik uiteraard iedereen gebeld om het te vertellen en de felicitaties stroomden binnen.

Toen ik terug kwam van vakantie wist ik dat ik nog maar even had en mijn familieleden zeiden nog ach je hebt nog genoeg tijd. ze hebben nog wel tijdig een hele leuke babyshower georganiseerd. Want de dag erna werd ik bijna dagelijks opgenomen omdat het niet zo goed met mij ging en lag ik aan de ctg en infuus.

ik had al die tijd al het gevoel dat ik niet meer zoveel tijd had en ik wilde gewoon zo snel mogelijk alles in huis hebben. Gelukkig heb ik naar mijn gevoel geluisterd want mijn prachtige ,mooie dochter kwam te vroeg ter wereld maar alles was bijna perfect.....behalve dat mijn man en haar vader er nooit meer voor ons zou zijn........