Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Ontspannen.

Mijn dochter is geboren. 23 februari 2013, 21.49. Slechts zes dagen te laat. Hoewel die zes dagen wel een eeuwigheid leken. Nu begrijp ik waarom iedereen steeds zei dat ik moest genieten van die laatste weken, achteraf. Nu Emma er is, draait mijn hele dag om haar. En nou vind ik dat niet erg, maar daarom is het nog wel zo. Je leeft van voeding naar voeding. Van het slaapje naar baddertijd. In het begin werd ik er ontzettend zenuwachtig van. Sliep ze te lang, dan was ik bang dat ze niet genoeg voeding binnen zou krijgen. Sliep ze te kort dan was ik geirriteerd dat ze niet gewoon langer sliep. Het was eigenlijk nooit goed. Ik werd er onwijs onrustig van. Ze heeft nog geen enkel ritme en in mijn hoofd hoort ze dat wel te hebben. Maar ik heb me er tenslotte maar bij neergelegd, na twee weken. Slaapt ze vijf uur achter elkaar? Prima hoor, dan drinkt ze daarna gewoon wat meer. Komt ze na twee uur alweer? Best, dan is ze blijkbaar aan het hamsteren. Ik heb me erbij neergelegd en volg gewoon haar ritme. Als ze wil eten dan krijgt ze eten. Wil ze niet eten, dan maar niet. Dat is een stuk meer ontspannen, voor ons allebei.

10 jaar geleden

Gefeliciteerd met jullie dochter Judith! En wat is je bericht herkenbaar zeg ;) Geniet lekker van je kleine meisje en go with the flow. Uiteindelijk ken jij je kleintje het beste en weet jij wat ze nodig heeft en wanneer ;)

10 jaar geleden

Hoi Judith, gefeliciteerd met jullie kleine meid! Wat een overgang is het he? Kan het me nog heel goed herinneren van onze oudste.Heel lang naar uitgekeken en dan ... Je bent moeder! en die kleine heeft geen gebruiksaanwijzing. Alles moet z'n plek nog vinden, ik vond het eerste jaar het heftigst daarna werd het steeds makkelijker. Wat je zelf al aangeeft is heel goed, ontspannen en loslaten, het komt zoals het komt. Good for you!!

10 jaar geleden

Gefeliciteerd met jullie kleine meisje. Volg inderdaad je moederinstinct en alles komt zeker goed!

10 jaar geleden

Gefeliciteerd met je kleine meid. Ritme er in krijgen is moeilijk. gewoon gaan met de flow van je kleintje zorgd voor de minste stress. En er van genieten he. En de allerbelangrijkste regel van allemaal luister naar jezelf.