Snap
  • Baby
  • afscheid
  • Sterrenkindje
  • overlijden,
  • rouw,

Ons veranderde leven

Vandaag is het exact 3 maanden geleden dat ons leven volledig veranderde. 

Vol verwachting keken wij uit naar de geboorte van onze zoon. Maar het liep zo anders. 

3 januari hadden we een positieve test in handen. Wat een blijde verrassing! 4 jaar eerder had ik op dezelfde dag ook een positieve test. En na snel rekenen, was de uitgerekende datum precies hetzelfde als in 2015. Wat gaaf! Lieke zou grote zus worden. 

Mijn zwangerschap ging van een leien dakje. In het begin wel beroerd, maar dat mocht de pret niet drukken. 

En rond de 20 weken werd het spannend, kunnen we dezelfde kleertjes gebruiken, of mag ik opnieuw gaan shoppen. De echo was goed, en de echoscopiste vertelde dat we een jongen kregen. Wat een geluk! Straks een koningspaar. 

De uitgerekende datum kwam langzamerhand dichterbij. In de zomer (met die 2 hittegolven) had ik het wel zwaar. Maar ja, welke zwangere niet? En ook hield ik vrij veel vocht vast, wat ik met Lieke niet had. 

15-09-2019 kwam steeds dichterbij, en ik was heel benieuwd hoe de bevalling zou gaan. Mijn ervaring bij Lieke was niet heel positief, dus ik wilde veel dingen anders, en meer controle houden. 

De uitgerekende datum, en ik liep nogsteeds. Niet heel gek, want met Lieke was ik 7 dagen overtijd. Dinsdag 17 september hebben we nog controle gehad, en alles was goed. Het hartje klopte keurig, en reageerde ook op porren. De volgende dag was ik jarig, dus ik hoopte dat de bevalling nog even zou wachten. 

Woensdagavond begon het te rommelen, en begon ik regelmatig harde buiken te krijgen. Donderdagochtend 19-09 zette het goed door. ‘S middags kwam de verloskundige om te checken hoe ver ik was. We gingen naar boven, en daar kreeg ik het nieuws wat je niet wilt krijgen: er was geen hartslag te vinden. 

We hebben Henri (mijn man) er bij geroepen, en de vk is gaan regelen dat we direct naar het UMCG konden. 

We zijn bij haar in de auto gestapt, en vol spanning naar het ziekenhuis gegaan. Daar werd een echo gemaakt om te kijken of er inderdaad geen hartslag meer was. 

En die was er niet......

Onze zoon was overleden....

4 jaar geleden

😢😢😢 sterkte.

4 jaar geleden

Heel veel sterkte en veel moed gewenst

4 jaar geleden

Slik. 😢😢 Dit nieuws wil je niet horen als je gaat bevallen. Wat ontzettend heftig zeg. Heel veel sterkte en kracht gewenst!

4 jaar geleden

Verschrikkelijk! Heel veel sterkte. <3