Snap
  • Baby
  • 6maanden
  • videoshoot
  • babyvideo
  • gezinsvideografie

Om te vieren dat Charlotte zes maanden oud werd, lieten we een video maken

Tot mijn spijt hebben we na de geboorte van Charlotte geen video gemaakt. “Dat kan toch alsnog" zei Esmee. Ze had gelijk!

Die eerste weken met Charlotte kunnen we niet over doen. Wel kunnen we alles wat we nu beleven op onze manier doen én vastleggen. Zo kwam de video tot stand en oh, wat is het resultaat prachtig geworden.

Het was allemaal iets hectischer dan verwacht, na de geboorte van Charlotte. We hadden net kerst achter de rug en het huis stond nog vol met cadeaus, de kerstboom en alles wat daarbij hoort. Eind december was ze er eindelijk, maar ook dat ging iets anders dan gepland en dus bleven we drie dagen in het ziekenhuis. Op oudjaarsdag naar huis, snel van alles regelen om toch feestelijk het nieuwe jaar in te gaan als gezin. Zo gezegd zo gedaan. Eindelijk thuis, eindelijk rust. Niks bleek minder waar. Achteraf hebben we een helse kraamtijd achter de rug, waardoor we continue achter de feiten aan bleven rennen. Pas na een maand ging ik eens nadenken over een mooie foto reportage of video. 

De fotoshoot kon pas plaatsvinden toen Charlotte 8 weken oud was. Op zich prima, maar dat echt hele kleine was er al van af blijkbaar. Dat wist ik niet, iets wat ik heel jammer vind. Ook was Charlotte die dag aardig van slag, voor het eerst eigenlijk. Al met al was het dus kiezen uit foto’s waar ze het minst beteuterd op stond. Ik besloot om toch te genieten van deze foto’s, want zo is het leven, niet altijd perfect! Ik informeerde om toch nog een video te laten maken, maar ik zat schijnbaar aan het verkeerde adres want die prijzen waren niet betaalbaar voor ons. Erg spijtig dat ik niet doorgevraagd heb elders. 

bekijk hier de fotoshoot Charlotte 8 weken & erg chagrijnig! 

Op een feestje kwam ik Esmee tegen, die ik al lange tijd ken via social media. We praatten over Charlotte en hoe rumoerig onze eerste weken waren geweest. Esmee vertelde over haar liefde voor baby’s en mooie gezinnen. Ze maakt prachtige foto’s en new born videos met haar bedrijf Luxshots. Ik baalde zo ontzettend dat ik dat niet eerder wist. Ze beurde me op door te zeggen dat het nooit te laat is om iets moois vast te leggen. Ik besloot haar te geloven en maakten een afspraak. Ik was zo zenuwachtig. Wat moet ik aan? En Dennis en Charlotte? Zou ze wel gezellig zijn en blij? 

Snap

Esmee kwam binnen en we dronken een kopje thee. Ondertussen installeerde ze haar apparatuur en vroeg ons wat we leuk vonden om te laten zien. Geen idee; ik had alles zo goed voorbereid maar niet dat! Het leukste was het dagelijks leven. Echt? Dacht ik nog. Ja echt, lekker knuffelen, spelletjes doen, wassen, verschonen en samen eten. Dat kan ik wel, dacht ik nog. Ze stelde ons zo op ons gemak dat ik geen seconde meer heb nagedacht over hoe we er uit zagen of wat we deden. Het ging eigenlijk allemaal vanzelf. Elke keer filmde Esmee heel even, met soms wat aanwijzingen vanwege het licht of posities.

lees hier mijn blog over hoe de shoot verliep & zie meer foto's

Het eindresultaat is zo ontzettend mooi. We hadden tranen in onze ogen toen we het voor het eerst mochten bekijken. Ze heeft alles zo goed vastgelegd, zo puur. Precies zoals Charlotte is, precies zoals wij zijn als gezin.

bekijk hier de video:

4 jaar geleden

Dat had ik dus ook, en dus alsnog gedaan. Inmiddels staat die voor de eerste verjaardag ook al gepland :-D De winactie is inmiddels verlopen, ik zal dat even aanpassen. Maar er komt er weer eentje aan!

4 jaar geleden

Potverdorie, zit ik gewoon lekker op de bank een blog te lezen en zo sla jij de spijker op z’n kop! Dit is precies wat regelmatig door mijn gedachten spookt! Wat baal ik ervan dat ik geen new born shoot/video heb van onze kleine lieve man ? (nu één jaar oud). En dan heb ik een vent die hele mooie emotionele momenten, die zo leuk zijn om vast te leggen, volledig mist. Resultaat; weinig tot geen beeld dat ik kroel, speel en lach met mijn mannetje. Maar je hebt helemaaaaal gelijk, dat kan nog steeds natuurlijk ? En aangezien er weer een kleintje onderweg is (april ‘20) zou het wel écht ultiem zijn om dat te combineren als gezinnetje van 4 ?? ohw hoe mooi zou dat zijn! ❤️ Ik ga duimen ?