Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Oja, dat zijn krampjes.

Krampjes, het hoort erbij. Ik was even vergeten hoe vermoeiend en vervelend het kan zijn.

Nina is nu 3 weken en het is een heerlijk kind. Ze drinkt goed, ze slaapt goed en huilt bijna niet. Wat zeg ik? Tot een paar dagen terug...

Iedereen met kinderen vraagt naar de krampjes. "Heeft ze er last van, en jullie?" En wij maar vertellen dat ze die bijna niet heeft. "Nee, bij Jill was het veel erger, nachten waren we bezig met haar." Nou, Nina heeft ze dus nu ook. Ineens gillen en huilen, gebalde vuistjes, spugen door de krampjes, ontroostbaar soms en zo zielig. Soms kan ik wel meehuilen.

Omdat het zo ineens komt ben ik even op google gaan kijken. Blijken de krampjes vaak pas echt te beginnen bij 3 weken. En de piek komt gemiddeld bij 6 weken. "Help, het kan dus erger?"

Allereerst ben ik de oude boekjes van grote zus Jill erbij gaan pakken. Ja, nu herinner ik het me weer. Een paar nachten achter elkaar van 23.00 tot 03.00 wakker met een gillend klein meisje. Het was dus toen ook erger, maar dat vergeet je dan blijkbaar.

Mijn eigen tips van toen:

- Buikmassage. Met warme hand over het buikje ronddraaien met de klok mee.

- Baby buikmassageolie. Voor als je wat meer tijd hebt. (dit doe je natuurlijk niet 's nachts, tenzij het weer 4 uur lang gillen is)

- Een lekker warm bad voor het naar bed gaan.

- De flessen van dr Brown. Dat scheelde bij Jill de helft aan krampjes, alleen die gebruik ik nu al.

- De fles niet schudden! Altijd de voeding klaarmaken door te roeren met een lepeltje. Hierdoor zit er veel minder lucht in de fles, wat dus ook veel lucht in de buik scheelt en dus minder krampjes en windjes. (dit was een gouden tip van een vriendin!)

- Niet te grote flessen willen geven. Is je kindje van het meer flessen en kleinere flessen, laat dit dan even zo. Hoe groter de flessen, hoe meer de darmpjes te verwerken hebben. Na de krampjesperiode kun je voorzichtig aan de hoeveelheid flesvoeding ophogen om zo op minder flessen uit te komen.

Wat fijn dat ik deze tips voor mezelf heb opgeschreven.

10 jaar geleden

Ik weet niet of je dicht bij de Duitse grens woont? Wij hadden voor ons meisje Sab Simplex. Ook druppeltjes voor in het flesje of op de speen voor krampjes. Je kan het volgens mij ook bestellen via internet. http://www.st-josef-apotheke.de/nederlandse_klanten Hier hielp dit erg goed tegen de krampjes! Veel succes.. het is inderdaad erg rot!!! :(

10 jaar geleden

Heel herkenbaar en eigenlijk geen van alle middeltjes en.trucs werken echt. Onze zoon had het zo erg dat ik ben overgestapt op speciale voeding tegen Krampjes en werkelijk na een week hadden we ons ontspannen mannetje weer terug. Er wordt terughoudend gedaan over de voeding tegen krampjes maar waarom.zou je het niet proberen als het bestaat.

10 jaar geleden

Wat ook helpt.... Baby op zijn buikje op je arm leggen. Ze stoppen meteen met huilen. Een tip van mijn moeder.

10 jaar geleden

Die ga ik zo proberen. Als ze de lucht maar kwijtraken.