Snap
  • Baby
  • slapen
  • doorslapen
  • Cosleeping

Of ze al doorslaapt

Of de vraag nu gesteld word op kraamvisites, of zomaar tijdens een familie bezoekje
5 jaar geleden

Onze middelste sliep pas "door" toen hij 18 maanden was (van 1 tot 5), dat was voor ons echt het walhalla, we konden gewoon zeker 4 uur aan een stuk slapen!!! Alle goed bedoelde adviezen heb ik eerste 6 maanden aangehoord, daarna heb ik mensen gewoon afgekapt. Onze zoon heeft verschillende allergieën, dus had continu buikpijn en jeuk. Dus als ik ook even zo brutaal mag zijn om goedbedoeld advies te geven; luister altijd naar je eigen gevoel, vaak zit je goed. Ook als een arts het niet met je eens is! Jij kent je kindje als geen ander...

5 jaar geleden

Die goedbedoelde adviezen negeer ik hier gewoon tegenwoordig ;) zelfs een keer iemand gehad die het onzin vond dat ik ging wandelen omdat mijn dochter dan zo lekker sliep. Vroeger had ze haar kinderen al bij 6 weken fruithapjes door de fles en legde ze ze gewoon in bed en anderhalf uur later er pas weer uit. Of ze sliepen of niet. Was wel het meest vreemde gesprek ooit ;) nu alleen nog maar dat ik mijn dochter niet lang genoeg laat huilen als ze wakker word en haar er te snel uit haal. Ze sliep door bij 4 maanden (toen ik overging op flesvoeding) en is een super makkelijk kind. Als ze wakker word lekker kletsen omdat ze weet dat ik toch wel kom :) dus geloof zelf niet zo in het laten huilen.. wel met "slaaptraining", op een gegeven moment leek ze het met inslapen even nodig te hebben. Twee minuutjes rustig huilen, speen en dan weer twee minuutjes en ze sliep :) doe ook altijd wat goed voor mij voelt, heb geen baby gekregen om haar in bed te laten huilen zodat ik lekker mijn warme prakje rustig op kan eten. Ieder zijn ding :) maar denk dat het goed voor het vertrouwen van die kleintjes is als je ze gewoon volgt in hun ritme