Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Oeii.. ik groei! Help!

Waarom maken alle baby’s rond dezelfde tijd zo’n moeilijke periode door? Baby’s huilen tijdens een sprongetje niet voor niets....

Aldus het boek van 'Oeii.. ik groei!'. Er wordt gezegd: "Het 'lastig zijn' is eigenlijk een signaal dat er een fantastische vooruitgang wordt geboekt.". Ben ik de enige die er moeite mee heeft om dat zo te zien? 

Wat kunnen die sprongetjes heftig zijn zeg! Quinn zit nu weer tegen een sprong aan en we merken dat haar gedrag verandert; meer jengelen, sneller huilen, meer ontevreden, moeilijker slapen, minder slapen. Ik probeer me iedere keer van tevoren weer te bedenken; rustig blijven, het gaat vanzelf weer over. Maar ik merk nu al dat ik er weer zo'n moeite mee heb. Het zuigt zoveel energie uit je weg. Hierdoor ben ik weer eerder gefrustreerd, dit voelt Quinn weer dondersgoed aan en zo belanden we in een negatieve spiraal waar we moeilijk uit komen. 

Hebben meer ouders hier last van? Ben ik de enige die er niet goed tegen kan dat mijn kindje huilt? Zeker als de oorzaak niet te achterhalen is en er niets lijkt te helpen. Wat kan je je dan ontzettend machteloos voelen. 

'Het hoort er allemaal bij' of 'het gaat vanzelf over' hoor je dan vaak. Dit helpt me alleen niet door de lastige periode heen als ik er midden in zit. Hoe gaan jullie hiermee om? 

9 jaar geleden

Klinkt misschien raar, maar leg dat 'oei, ik groei' boek aan de kant. En ga op je gevoel af, bij mij heeft het heel veel geholpen. Dan zie je het niet als een "sprongetje" is maar gewoon je kind niet zo in hum. En raak jij niet gefrustreerd en voelt je baby dat ook niet. Ik ga/ging gewoon veel naar buiten met de twins wanneer ze zo'n dag/periode hebben.

9 jaar geleden

Sterk zijn Carmen! Het is niet altijd leuk zo'n babytje in een sprongetje, maar houd in je achterhoofd dat je meisje ook veel leert van en na een sprongetje. De herfst is nat en de winter koud maar het wordt altijd weer lente en zomer!

9 jaar geleden

..

9 jaar geleden

En de laatste 'word' is natuurlijk zonder 't' ;-)