Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

nu al een ontwikkelingsachterstand

onze kleine man heeft een ontwikkelingsachterstand en ik kan dat op een of andere manier geen plekje geven

he bah!! deze mama maakt zich zorgen over haar kleine man van bijna 4 maanden. ons Binkie was dysmatuur met zijn geboorte en had natuurlijk alle energie nodig om aan te sterken en "vet" te kweken, maar nu zijn we er achter gekomen dat hij toch wel een achterstand heeft in zijn ontwikkeling. hij is bijna 4 maanden en kan in buiklig zijn koppie nog niet goed omhoog houden, heeft het schrikreflex nog teveel voor een kindje van deze leeftijd neemt zijn hoofd niet mee als je hem aan zijn handjes omhoog tilt. hij lijkt met zijn bovenlichaam aan de de ondergrond vastgeplakt te zitten. gelukkig maakt hij wel oogcontact en geluidjes. we hebben oefeningen gekregen van de kinderfysio zij heeft hem nauwkeurig onderzocht en we moeten hard aan de bak! ik vind het echt vreselijk en maak me grote zorgen! ik ben sinds deze week weer aan het werk ( ben assistente op het consultatiebureau) en ik heb heel veel 4 maanden kindjes voorbij zien komen die al zoveel meer kunnen dan onze bink ooh wat maakt mij dat verdrietig onze bink blijft er wel vrolijk onder tja hij weet niet anders natuurlijk. Ik had al snel zo'n onderbuikgevoel dat de ontwikkeling van hem niet goed zat ook aangegeven bij het cb het duurde ff voor ik doorgestuurd werd maar gelukkig is het gelukt. op 1 of andere manier kan ik er niet zo goed mee omgaan dat juist mijn kind een achterstand heeft en voel ik soms een soort van medelijden naar hem toe ik maak me waarschijnlijk veel te veel zorgen. soms denk ik ach wat maakt het uit hij komt er wel! en soms laat ik even mijn tranen rollen, maandag komt de fysio weer Binkie moet dan eigenlijk "al" 5 minuten in buiklig zijn hoofd op houden helaas dat lukt nu nog "maar"2 minuten............

10 jaar geleden

Je zegt zelf al dat hij dysmatuur was en alle energie nodig had om 'vet' te kweken. die energie heeft hij dus niet in zijn ontwikkelingen kunnen steken. Dus dat kan hij mooi nu gaan doen ;) en dat zal hij heus wel doen hoor. Kinderen verschillen zoveel van elkaar en ze 'moeten' al zoveel kunnen soms. Geniet van je mannetje en probeer eraan te denken dat hij in ieder geval gezond is en hij volgt gewoon zijn eigen ontwikkelingslijn. ;) Komt vast goed!

10 jaar geleden

Ze heeft haar spraak wat woordenschat betreft nu bij getrokken in een periode van juli tot nu. En haar beweging ontwikkeling is nu na een jaar met hulp dan wel na ruim 9 maand ook ver bijgetrokken. Omstanders/vreemden merken het bijna niet meer. Ze doet gelukkig goed nu maar pff vaak met handen in het haar gezetten en ook schuldgevoel was er vaak. Maar ze gaat nu met stappen vooruit.

10 jaar geleden

Het komt goed. Onze uk hield met 4 maanden ook het koppie nog niet goed omhoog in buikligging. Met 10 maandeen liep ze!

10 jaar geleden

Maak je niet te druk hoor. M'n zoontje was ook dysmatuur en jammer dan dat hij iets later is met alles. Onze kinderarts maakt er ook totaal geen probleem van. M'n dochter was veel sneller met alles, maar het verschilt ook nog eens per kind. Nu lijkt het verschil misschien groot, maar kijk over bijv 2 jaar. En ik vind het heel gek dat je fysio niet de te vroeg geboren weken verrekend.