Snap
  • Baby
  • Gezond

Nog een operatie..jongens, dat wordt spannend!

Pfoe...dat wordt straks een heftige tijd. Dave en ik besluiten het maar even weg te stoppen en te genieten van de feestdagen.

Tussen de oorontstekingen door hebben we ook nog de controles voor Nienkes oog. 

Uit de testen blijkt dat haar linkeroog een afwijking heeft van ongeveer plus 6. Door het jaar heen, is er ondanks het afplakken geen verbetering te zien. Daarom moeten we steeds langer plakken, nu al 4 uur (wakker). De artsen hopen dat ze toch meer zicht krijgt in dit oog. Het is verder namelijk een gezond oog.

Ook is in de loop van het jaar Nienkes oog steeds scheler gaan staan. De oogarts geeft aan dat ze haar oog binnenkort recht wil gaan zetten. Oei, dit hadden we nog niet verwacht. Zo jong al.

De oogarts legt uit wat ze dan zullen doen. Wat ons verrast, is dat ze beide ogen zullen opereren, dus ook het goede oog. Dit wordt gedaan omdat het herstel van het mindere oog dan gelijk loopt met het goede oog. Op deze manier loopt het slechtere oog niet nog meer achterstand op. De oogspiertjes worden losgemaakt en opnieuw op de juiste plek vastgezet. Het kan zijn dat de ingreep niet helemaal het gewenste effect heeft. Als het spiertje net een millimeter ernaast zit kan dit optisch nog steeds een afwijking geven. Vaak moeten kinderen rond hun 7e nog een keer geopereerd worden om het oog helemaal in de juiste stand te krijgen. We besluiten ervoor te gaan. Vooral omdat Nienkes oog echt heel scheel staat. En we willen natuurlijk niet dat ze hier later om uitgelachen wordt ofzo.

Op de een of andere manier raakt het feit dat ons meisje 2x geopereerd gaat worden me niet echt. Het is net alsof het allemaal op een afstandje gebeurt. Ik kan het niet goed uitleggen. Ik noem het maar standje overleven. Er moeten zoveel beslissingen worden genomen die invloed hebben op Nienkes toekomst. Het lijkt wel alsof ik mijn emoties daarbij uit heb gezet en vooral rationeel reageer. 

***

Een aantal weken later krijgen we een oproep. 20 januari mag ze komen voor haar oogoperatie. Het is een dagopname, dus ze mag 's avonds weer lekker naar huis.

***

4 weken hierna krijgen we de oproep van de afdeling KNO. Op 16 februari staat Nienke ingepland voor haar operatie aan haar oortjes. Ook een dagopname, dus dat scheelt.

We besluiten toch even te bellen met het ziekenhuis omdat de operaties dicht op elkaar gepland staan. Maar volgens de artsen moet dit geen probleem zijn.

Pfoe...dat wordt straks een heftige tijd. Dave en ik besluiten het maar even weg te stoppen en te genieten van de feestdagen.

7 jaar geleden

Ik wil je even een hart onder de riem steken. De oogoperatie valt echt mee. Wij hebben er inmiddels ervaring mee. Onze zoon is al twee keer aan zijn scheelzien geopereerd en onze dochter een keer. Ik vond het echt reuze meevallen. Je moet na de operatie een week druppelen (wij tenminste) en dat was bij onze dochter een groter drama dan de operatie zelf. Onze zoon heeft er wel pijn van gehad, maar dan kun je gewoon een paracetamol geven. At k zelf fijn vond was dat je direct het resultaat ziet. Een tip: koop een leuke zonnebril, want de eerste week/weken kan ze veel last van het licht of de zon hebben. Wij hebben na de operaties van onze zoon zelfs op de badkamer moeten douchen met kaarslicht. Het gewone licht was veel te fel. Hij praat er nu nog wel eens over, wat was dat gezellig he mam. Succes!!!

7 jaar geleden

Sterkte de komende tijd!! XXX