Terug
Blog header image

nino is mister gemiddeld

Nino is 14 maanden en vandaag was het weer tijd voor een bezoekje aan het consultatiebureau. De laatste voor de aankomende tijd.
Lindsy83
7 jaar geleden

Ik ben zelf heel blij met het cb. Ik krijg ook extra ondersteuning omdat ik in het begin heel onzeker was over alles. Ons zoontje doet het over het algemeen ook aardig gemiddeld. Alleen constateerden ze bij het cb dat zijn hoofdomtrek ineens een grote sprong maakte. We zijn gelijk doorverwezen naar het ziekenhuis voor onderzoeken en gelukkig leek hierbij alles in orde. Het was wel even schrikken natuurlijk, maar ik was er zeker blij mee dat dit gesignaleerd werd. Beter op tijd iets zien en dat het uiteindelijk niks blijkt te zijn, dan ergens te laat achter komen!

JufFeline
7 jaar geleden

Ja ik ben ook erg blij ermee. Ik heb het gevoel dat je kindje toch even gecontroleerd wordt en je juist fijne tips mee kunt krijgen. Ze zijn tot nu toe ook erg vriendelijk tegen mij. Ook als ik dingen deed die volgens het cb toch eigenlijk al niet meer hoefden zoals het gebruik van de speen. Fijn om te horen dat er meer mensen ook positieve ervaringen hebben.

Anoniem
7 jaar geleden

Ik ben blij dat ik niet meer naar het cb hoef. Bij onze dochter heb ik er nooit problemen mee gehad. Altijd dezelfde verpleegkundige of arts, alleen in vakanties was er wel eens een wisseling. Maar toen gingen ze fuseren. Bij mijn zoon heb ik twee keer dezelfde verpleegkundige gehad de rest altijd andere. Ik werd bij een controle doorverwezen voor een foto van zijn heupen te maken. Dat zag er echt niet goed uit en misschien moest hij wel een spreidbroekje. Gelukkig mocht ik heel snel gaan voor een foto en er bleek helemaal niks aan de hand. Onze zoon heeft een afwijking aan zijn ogen. We zijn hiervoor onder strenge controle bij de oogarts, elke drie maanden zitten we daar. Bij de laatste controle bij het cb kreeg ik de vraag of wij het goed vonden dat hij bij de schoolarts eerder werd opgeroepen zodat ze dit proces met zijn ogen goed konden volgen en ons advies konden geven hierover. Ik heb in die vier jaar tijd bij het cb geen enkel advies gehad alleen maar onbegrip. Drie keer moeten uitleggen dat ik wel kan benoemen dat ik daar achter in de wei een paard zie maar dat hij dan alleen maar een bruine vlek ziet. Ik heb netjes bedankt voor de extra controle en aangegeven dat wij vanuit het ziekenhuis genoeg controles en adviezen krijgen. Toen kreeg ik te horen dat ik hulp weigerde en dat ze hier melding van wilde maken. Nouja zeg!!! Ik heb toen aangegeven dat als zij dachten dat het nodig was om een melding te maken ze dat vooral moesten doen. Dat de schoolarts de ogen niet eens controleert als ze onder controle staan van het ziekenhuis (mijn dochter had het onderzoek namelijk net achter de rug) dis dat ik niet snapte waarom hij daar dan eerder naartoe moest. Toen zat mecrouw met haar mond vol tanden en ik heb nooit meer iets gehoord. Ik ben blij dat ik van het gedoe afben.

Anoniem
7 jaar geleden

Il ben erg blij met ons cb. Ons eerste kindje was net als jullie zoon alles gemiddeld en volgens het boekje. Nummer twee was een echte huilbaby's en nummer drie sliep niet en heeft verschillende allergie toen had ik heel veel steun aan cb. Ik kreeg gelukkig nooit aanmerking ondanks hij weinig groeide.

Henrike Laning
7 jaar geleden

Ik vond het CB ook niet prettig. Het gaat niet zozeer om wat ze zeggen maar de manier waarop. Als ik vol trots vertel hoeveel woordjes ze al kan zeggen is het jammer dat ze dat enthousiasme de grond inboren door te zeggen dat het best weinig is. Dat gold eigenlijk voor meer dingen, waardoor ik het gevoel kreeg dat ik gewoon niet trots mocht zijn en me vooral zorgen moest maken over haar en over mijzelf als moeder. Ik vind het jammer dat een CB zich niet altijd in de ouders verplaatst maar vooral bezig is met regeltjes. Een CB zou juist een uitlaatklep kunnen zijn en een plek waar je je gesteund voelt. Het was niet alleen maar negatief hoor, er waren zeker mensen die aardig en betrokken waren. Maar ik vind het niet erg dat ik niet meer hoef. Wel heel fijn dat jij het als positief ervaart!

Blog header image

Bijna 4

En zo is mijn aller aller leukste meisje alweer bijna vier 💗💗 ik vind dit zó zo spannend.. bijna naar de basisschool, écht baby af..