Snap
  • Baby
  • Gezond

Niet roken waar babys bij zijn aub !!!

Mijn hele lieve moeder die helemaal gek is op haar kleindochter begrijpt maar niet dat mee roken voor een baby heel ongezond is grrrrrrrr...

Ik heb een schat van een moeder ze is lief zorgzaam en inmiddels oma van 3 kleinkinderen  waaronder 1 kleindochter mijn baby is van 22 weken .

Heb nu al zovaak gezegt aub mam als je gaat roken doe het dan niet waar hun bij zijn maar ze doet het buiten op een afstandje en dan denkt ze dat het geen kwaad kan ...

Misschien ben ik overbeschermend maar ik vindt t gewoon smerig als die rook haar kant op komt of als ze net gerookt heeft en dan haar handen wast en een pepermunt neemt en dan denkt dat het nu niet erg is om de kleine te kussen en te kroelen terwijl ze compleet naar de rook Stinkt! !

Ik heb nu meerdere malen tegen me moeder gezegt dat ik het vies en ongezond vindt maar ze wil niet echt luisteren en vindt dat wat ze doet voldoende is.

Ik ben heel close met me moeder en wil ook niet zeggen van mam ik breng de kleine niet meer omdat je rookt ...

Wie heeft er tips voor me om me moeder aan der verstand te brengen dat het zeer ongezond is en vies is om een baby te kussen en kroelen als je net gerookt hebt of om op een afstandje te roken ( terwijl de rook gewoon in der gezichtje toch nog komt )  

10 maanden geleden

Ik bracht mijn kind echt niet meer ik vind het vreselijk vies

8 jaar geleden

Mijn moeder rookt ook, vreselijk vind ik het! Vroeger rookte ze altijd binnen in de huiskamer, toen kreeg ik astma en ging ze onder de afzuigkap.. Nu wonen ze in een nieuw huis en staat ze buiten. Ze was altijd netjes haar handen, poets haar tanden.. maar ook ik vind het vies voor die kleine dat hij dat ruikt. Ik vind het zelf immers ook ontzettend smerig. Al jaren praat ze over stoppen, maar altijd redenen waarom het niet uit komt.. Met kerst lag er een envelop te wachten op haar met een spaarpot (70e in de week aan sigaretten is veel geld, kun je beter sparen), ik had een gedicht geschreven. Dat nu ze oma is het misschien toch eens tijd wordt om te stoppen, dat Liam over 8 jaar ook met zijn oma wil kunnen voetballen etc. etc. Mijn moeder schrok heel erg en begon te huilen. Inmiddels is het halverwege augustus en heeft ze nog geen enkele poging gedaan om te stoppen.. Ik blijf volhouden, met kerst ligt er weer een envelop.. Het doet me ook wel pijn.. er zijn altijd redenen om niet te stoppen (stress, drukte, geen tijd blabla), maar nooit redenen om wel te stoppen! Mijn vader heeft kanker gehad, 2 kinderen, kleinkind.. Nee, dat zijn helaas geen redenen om door te zetten.. Ik weet niet hoe je het haar aan haar verstand kan brengen.. Wij gaan trouwens ook niet met de kleine op bezoek waar mensen binnen roken.. Pech als ze het niet snappen, maar niet mijn pakkie an!

10 maanden geleden

Ik kom niet meer bij mijn moeder als ze blijft roken , ze beloofd al 10 jaar om te stoppen maar doet het niet dus ik ga er niet meer naartoe

8 jaar geleden

Groot gelijk dat je dat niet wilt hebben! Als ik het alleen voor het zeggen had was ik er nog feller op hoor! ... helaas rookt mijn vriend (de papa van mijn prulleke) dus wij hebben wel duidelijke afspraken gemaakt: * hij mocht al niet binnen in huis roken en doet dat netjes buiten.... * hij wast zijn handen met dettol zeep en vaak desinfecteert hij zn handen ook nog...* als we op bezoek gaan bij mijn schoonouders (daar word gerookt) moeten ze 1 dag alles laten luchten en ook niet binnen roken! Anders komen we gewoon niet op bezoek! ... * iedereen moet zoiezo eerst hun handen wassen voor ze onze baby mogen vasthouden... Sommige vinden het belachelijk maar wij hebben zoiets van het is ons kind en we hebben er echt voor moeten knokken om papa en mama te worden onze wil is wet! Zijn ze het daar niet mee eens dan hebben ze pech en zullen ze ons dus niet zo vaak zien ;-) xxx

8 jaar geleden

Weet je het is best wel lastig dat roken. Laat ik voorop stellen dat jij de moeder bent en bepaalt hoe je dat wil. Ik neem aan dat er in je gezin die jij nu vormt niet gerookt wordt. Mijn man rook wel, helaas. Hij rookt al sinds zijn 13de en is nu 52. Voor we verhuisde/samen gingen wonen en hij in zijn eigen appartemet zat rookte hij 3 pakjes schaq per week. Dat is inmiddels gehalveerd naar 1 1/2. Dat vind ik best wel een prestatie als ik kijk naar verschillende dingen. Ik moet er wel bij vertellen dat er binnenshuis niet gerookt wordt en als de rooklucht het huis in drijft ik hem verzoek om achter in de tuin te gaan roken. Helaas is tabak en zijn sigaretten zo gemaakt dat je niet zonder kan of als je wil stoppen je daar nogal wat last van kan krijgen. Ik hoop dat hij het met een jaar of wat toch kan stoppen. Hij heeft nu wel een soort van stok achter de deur omdat hij dus een zoon heeft van 2. Ook wil ik eigenlijk geen rooklucht aan tafel maar het probleem met rokers is dat ze niet zonder schijnen te kunnen. Dat betekend niet dat je alles moet accepteren en als je moeder niet een paar uurtjes zonder roken kan is dat goed balen. Je mag best opkomen voor de gezondheid van je dochter en als je moeder dat niet snapt is dat heel erg lastig. Ik weet ook niet precies hoe je tot je moeder door moet dringen. Laatst had ik het met iemand zo dat ze heel dicht in de buurt van mijn zoon rookte en ik zei gewoon wil je ergens anders roken onze zoon hoeft niet in jou rook te staan. Mijn man rook ook niet zo dicht in zijn buurt. Ze liep gelijk een stukje weg maar van mijn moeder had ik het zo niet moeten zeggen. Zo af en toe praat ik met mijn man over hoe het met zijn roken gaat, of het al wat minder wordt. Hij ziet ergens wel in dat hij een voorbeeld is in het roken dus ik hoop echt dat het over een paar jaar zo is dat het nog maar een paar peukjes per dag is en dat het op een gegeven moment zover is dat hij kan stoppen. Dit is mijn verhaal en ik hoop dat het je een beetje kan helpen in hoe je het met je moeder moet "oplossen" of bespreekbaar maken. Heel veel sterkte en succes in dat gedoe.