Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Next stop, huilpoli........

Van niet inslapen en niet doorslapen naar uren lang huilen, ontroostbaar. Gebroken zit ik bij de wijkverpleegkundige van het consultatiebureau. Ze heeft dezelfde voornaam en is op dezelfde dag jarig als mijn kleine meisje, ze luistert naar me en schakelt hulp in........

Binnen 48 uur na het consult van de wijkverpleegkundige zit ik bij de kinderarts op de poli. Mijn kleine meid brult de pannen van het dak. Ik betrap mezelf er op dat ik opgelucht ben, gelukkig ze huilt dan geloven ze me tenminste.

Binnen in de spreekkamer proberen de dokter en ik een gesprek aan te knopen. Mmmm lastig met een krijsend kind. Ze neemt Isabel van me over, bakert haar in een oogwenk in en draait haar half op haar buik en stopt een speentje in haar mond. Vervolgens begint ze heel hard in Isabel haar oor te sssshen. Ik schrik me rot, maar het gehuil stopt en mijn kleintje wordt rustig. Het gesprek gaat verder terwijl de dokter mijn Isabel vasthoudt en haar hoofdje een beetje wiebelt. Zodra ze weer begint, doet de dokter weer heel hard sssshh in haar oor en stil.

Het gesprek gaat verder en mijn kind ligt wiebelend te relaxen in de armen van een compleet vreemde vrouw!!!!!! 'Ik heb het knopje even uitgezet, dan kan ze zelf niet'. Ze onderzoekt Isabel en vertelt dat ik een oersterk kind heb en dat ze heel goed ziet, ze is zo alert voor een baby van 7 weken. En temperament, er zit een kop op die garnaal. Niets vreemds wij hebben nog zo'n garnaal.

De arts legt mij uit wat ze doet en waarom. Ze vertelt me over the happiest baby on the block van Dr. Harvey Karper. Oh god weer een Amerikaan met een visie die net zo ver van mij afligt als Amerika van Weesp. De 5 Ssen. De dokter legt mij uit wat het inhoud en dat het heel veel ouders met huilbaby's helpt.

Swaddle: inbakeren

Side: baby op de zij en hoofd ondersteunen

Shhh: meerdere heren hard shhhh in het oor roepen

Swaying: zachtjes met het hoofdje wiebelen

Suck: speen geven.

De volgorde en combinatie van de stappen is belangrijk voor het resultaat en ouders moeten wel goed oefenen.

Er staat een goed filmpje op YouTube : the happiest kid on the block, Richard en Judy.

De rest van de middag had ik een super relaxt en vrolijk kindje.

Kennelijk is er een soort onvermogen bij huilbaby's om het stopknopje om te zetten als ze een huilbui hebben.

Isabel heeft dezelfde dag nog maar 1 huilbui gehad die we, nog wat klungelig, wisten te stoppen.

Sinds die dag heeft onze Isabel nauwelijks een huilbui gehad en slaapt ze 's avonds binnen 30 minuten na de fles in en slaapt 7 uur door. Vervolgens nog een fles en weer binnen 30 minuten slapen om vervolgens rond 8 uur papa en mama te wekken met kreetjes en brabbeltjes en een glimlach.

Wat de oorzaak van deze omslag is, is ons niet duidelijk misschien een combinatie van dingen.

Wij hebben er nu 2 goede nachten op zitten en een heerlijke dag! Een verademing.

Hopelijk is dit een opsteker voor ouders met huilbaby's, die graag alles aan willen grijpen om uit hun persoonlijke hel te klimmen. Vraag wel hulp van een deskundige als je de methode wilt leren, het is best lastig.

9 jaar geleden

Ik heb toevallig gisteren een blog geplaatst over mijn jongste dochter die maar blijft huilen. Iemand had als tip in een reactie deze blog gegeven. Nou ik ga het zeker proberen! Wat fijn dat jullie twee goede nachten gehad hebben. Op naar nog meer goede nachten! De nachten gaan hier wel heel goed alleen de rest van de dag is het moeizaam.