Snap
  • Baby
  • slapen
  • hechting
  • pasgeboren
  • newborn
  • slapenalseenbaby

Newborn slaap

Wat kan ik verwachten?

Je hebt je op alles voorbereid tijdens de zwangerschap: genoeg kleertjes, een wiegje, de kinderkamer is af, kraamhulp geregeld en het geboorteplan ligt klaar. En dan is daar dan ein-de-lijk jouw lieve kleintje in je armen, waar je zo lang op hebt gewacht! Maar dan begint de twijfel toe te slaan.. Als je net moeder bent geworden weet je ook eigenlijk niet precies wat je te wachten staat. Waar loop jij tegen aan met je pasgeboren baby?

Hier volgen een paar feitjes over newbornslaap!

Hoeveelheid slaap 😴

Het is normaal als je baby 16- 20 uur per dag slaapt de eerste 2 weken. Je baby slaapt dan af en aan. Wordt er veel gehuild en gaat slapen moeizaam? Dan kan er mogelijk een onruststoker in het spel zijn!

Dag & nacht 🌙

Je baby kent nog geen verschil tussen dag en nacht. In je baarmoeder werd je baby overdag lekker in slaap gewiegd en 's nachts als jij rustig lag kwam je kleintje in actie. Dat dag en nachtritme heeft een paar weken nodig om te veranderen. Het is dus heel normaal als je kind overdag een gat in de dag slaapt en 's nachts wakker ligt! Je kunt het dag en nachtritme stimuleren door je kindje veel in het daglicht te laten zijn overdag en 's nachts alles donker te houden en zachtjes te doen.

Darmkrampjes.. 😫

Terror! Gebruik eens een heerlijke warme @kipkep.nl om op het buikje te leggen, geef een buikmassage (dit moet harder/dieper dan je denkt om effectief te zijn!) en zorg er bij een voeding voor dat je baby goed aanhapt om zo min mogelijk lucht binnen te krijgen.

Lengte van de slaapjes 😴

Baby's kunnen de eerste maanden soms uren aan elkaar slapen terwijl andere kindjes alleen maar 45 minuten slapen: allebei is normaal!

Zelfstandig slapen, of niet? ❤

Sommige baby's slapen al meteen zelfstandig, maar veel baby's willen écht niet slapen in bed en wel bij papa of mama. Je kindje is 9 maanden lang super dichtbij jou geweest en wil nu niets liever dan bij jou zijn. Hechting en geborgenheid bieden zijn dan ook echt DE onderwerpen die eerste paar maanden. Maak je niet druk over het ontwikkelen van een afhankelijke slaapassociatie! Cliché, maar geniet er nog even van!

Liefs, Kirsten