Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

NewBorn baby en borstvoeding

Hoe de natuur voor dit wonder zorgt, borstvoeding is zo een geweldige periode tussen moeder en kind.

Wow.. onze baby is geboren. Vanaf dat ze geboren is heb ik er meteen aan de borst gelegd.

Wat is dit toch een bijzonder gevoel en wat een rijkdom dat onze dochter direct weer goed hapt en lekker gaat drinken. Eigenlijk zou iedereen dit moeten doen, al ben ik me er van bewust dat het bij sommige moeders niet lukt, maar dan vraag ik me wel af hoe dat nu  mogelijk is. De natuur zorgt ervoor dat elke moeder borstvoeding kan geven en elk kindje word geboren met het idee dat ze aan de borst gaan. Zal het liggen aan de onrust die de moeder heeft of de onzekerheid die voortvloeit naar de baby waardoor het niet lukt.

Elke mama zou ik aanraden de eerste poging toch aan de borst te leggen. Ja, je krijgt na een paar dagen stuwingen en dit is niet fijn en ja je zit even wat langer misschien met je baby dan met een flesje.. Maar deze periode is onbeschrijfelijk en gebeurt misschien maar een paar keer aan de hand van hoeveel kinderen je wil. 

Ik denk ook dat iedereen die positief naar borstvoeding staat hierin slaagt, de mensen die twijfelen die zullen het moeilijk krijgen, aan de hand van hun doorzettingsvermogen zal het slagen of niet!

Dit is niet een snauw naar mensen die geen borstvoeding geven totaal niet ieder heeft zijn eigen ideeen erover, ik wil alleen laten weten dat deze periode van bv een periode is die je nooit meer terug krijgt of iig weinig meemaakt. 

9 jaar geleden

Ik kan me niet voorstellen dat BV meer tijd neemt dan FV. Maar verder ja; mooi he? Fijn dat het (weer) goed gast met de BV. Houden zo!

9 jaar geleden

Ik snap je helemaal ik heb drie kinderen en toch krijgen ze de fles bij mij. Bij eerste begon ik gelijk met bv. Na drie weken krijsen baby ging ik na cb met wat gaat hier mis ik kolfde af en toe en had voeding genoeg maar in voormelk en achtermelk nergens zaten voeding stoffen onze zoon woog nog minder als bij geboorte. Hij kreeg gelijk eerste fles en was 4 uur verzadigd. Niet huilen lekker slapen. Bij tweede weer geprobeerd. Maar weer zelfde verhaal. Derde in verband met ernstige bekken instabiliteit. Niet kon zitten of liggen of staan maar 4 dagen bv gegeven.