Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Negativiteit omtrent flesvoeding

Volgens de maatschappij moet iedere moeder borstvoeding geven.

Mijn kleintje krijgt flesvoeding. Dat was geen bewuste keuze, naja indirect wel maar toen ik die keuze nam duurde het nog ruim 10 jaar voordat ik aan kinderen begon.
Ik heb namelijk toen ik 18 was een borstverkleining gehad. Je tepels worden eraf gehaald en daardoor kan je (hoogstwaarschijnlijk) geen borstvoeding geven. Als je geluk heb groeit alles weer netjes aan en kan het wel.
Ik had dit geluk niet. Op het moment dat ik de knoop door hakte en besloot om de operatie aan te gaan kon ik alleen nog maar denken aan pijn vrij door het leven te gaan.

Verloskundigen en gynaecologen zouden me waarschijnlijk hebben verteld het niet te doen, ermee te wachten tot ik kinderen gehad heb maar zolang kon ik niet wachten. Daar komt bij, ik was 18 en totaal niet bezig met het krijgen van kinderen.

Nu zijn we dus ruim 10 jaar verder en heb ik mijn eerste kindje. Een lieve zoon van 4 en halve maand oud.
Hij krijgt dus flesvoeding. En nu de vraag; Heb ik er nu spijt van dat ik de operatie ben ondergaan?
In grote lijnen niet. Mijn zoontje word onderzocht op koemelkallergie (ik denk zelf dat hij het niet heeft maar ja ik ben geen dokter). Hij krijgt dan nu ook de allergy care voeding.
Dit onderzoek word in het ziekenhuis gehouden en dit werd bekend op facebook.

Ik werd via facebook aangesproken door een nicht van mij die uitleg vroeg. Nou ben ik niet de beroerste en heb haar dus even uitgelegd wat er aan de hand was/is. Nou ze werd me daar toch een partij boos op me. Kreeg allerlei verwijten naar mijn hoofd gegooid waarom ik dan ook geen borstvoeding geef en dat ik dan maar beter had na moeten denken toen ik de operatie onderging...
Dit was al de zoveelste keer dat het naar boven kwam dat moeders die flesvoeding geven zonder pardon veroordeeld worden.
Toen ik nog geen speciale voeding had en een pak voeding ging kopen bij een drogist werd er tegen me gezegd dat ik geen zegeltjes voor de voeding kreeg. Ik kon dit wel begrijpen omdat ik dacht dat het ging om de prijs en dus teveel zegels zou zijn (achteraf ook beetje dom van mij). Maar ze zei; "Nee dit is omdat wij op deze manier borstvoeding willen promoten".
Mijn mond viel nog net niet open. Heb dan ook gezegd dat ik dit belachelijk vind en dat mensen die om medische redenen geen borstvoeding kunnen geven op deze manier dus gestraft worden. Toen wilde ze me ineens wel zegels geven... heb ze niet aan genomen want die zegels laten me verder koud.

Wat ik wil zeggen is dat mensen niet meteen moeten oordelen over moeders die flesvoeding geven.
Er zijn zat moeders die het gewoonweg niet kunnen.
Ja, ik weet dat er ook moeders zijn die het gewoon makkelijker vinden, daar is ook best wat van te zeggen. Maar aan de andere kant denk ik dan weer; "moet ze toch zelf weten, het kind word echt wel groot".

Dus mensen vraag eerst verder voordat je een oordeel tref!

9 jaar geleden

Wat jammer dat iedereen zo reageert! Jij kunt er zelfs niets aan doen en je moet het lekker zelf weten toch? Jammer dat sommigen zo raar reageren. Hoop dat alles verder goed gaat met je kindje!!

9 jaar geleden

Ik denk dat het altijd een discussiepunt blijft helaas. Ik vindt het wel heel brutaal dat mensen elkaar aanvallen op hun keuze al dan niet een verplichte keuze. Jammer is dat

10 jaar geleden

Het is geen schande als je fles voeding geeft aan je kind .Er zijn moeders die geen melk aanmaken en dat zonder enige operatie. Ik heb het 3 keer geprobeerd en heb het moeten stoppen na enkele weken , Onze 3 kinderen hadden altijd honger en dat is het mij ook niet waard.Moest ik en fles - en borstvoeding gaan geven en mocht het toch beginnen lukken zijn moest ik tegen dan al terug aan het werk. Dan lig je je meer zorgen te maken over die borstvoeding in plaats van te genieten van de baby.

10 jaar geleden

Ja wel herkenbaar! Ik werd al een soort van gepushed door het kraambureau die voor de intake kwam toen ik zwanger was! Uiteindelijk mocht ik niet beginnen met borstvoeding door medische redenen na de bevalling, Wel heel jammer, maar je voelt je bijna slecht!