Snap

'' Ze loopt nog niet nee!''

loopt ze al?? jeetje wat is ze laat!! who cares... waar maken mensen zich druk om? al dus Lovesoult. Lees de hele blog van Lovesoult hier..

Loopt ze al??? Jeetje wat is ze laat!!

Dat was wat ik de laatste weken als opmerking kreeg over mijn dochter. Onze dochter 18 maanden oud, ze loopt sinds vorige week. De opmerkingen die ik kreeg zijn niet leuk, want zo laat is het toch niet?

Ik geef meteen eerlijk toe, ook ik heb mij zorgen gemaakt om ons meisje. Haar broer liep in mei 2010, 15 maanden oud was hij. Toen Luna in mei 2012 nog niet liep begon ik mij zorgen te maken, want onbewust ga je vergelijken.

Ook met haar spraak, die alles behalve duidelijk is, vergelijk je. En natuurlijk is zij niet laat, natuurlijk is het goed dat ze haar eigen tempo volgt, dus natuurlijk hoef ik mij geen zorgen te maken.


Ze loopt!

Inmiddels zijn de stappen een feit, ze loopt !! en meteen ook redelijk goed. Ze is 18 bijna 19 maanden. En misschien is ze laat..

Maar who cares... waar maken mensen zich druk om? en Waarom bemoeien mensen zich met mijn dochter?

9 jaar geleden

Beetje late reactie maar lees je blog nu pas.. Heel herkenbaar. Alleen dan met de groei van onze kleine man. Hij is nu 8enhalve maand en is een kleintje, zit op rond de 8 kilo en in maatje 68-74.. Hij was al klein bij de geboorte (6 pond) en heeft extreme exceem waar we behorlijk mee hebben lopen tobben voor we de juiste behandeling kregen na eindelijk een verwijzing naar een dermatoloog. Ook heeft hij al in het ziekenhuis 1 dag gelegen met een luchtweginfectie... Dus in de tijd met exceem en ziekenhuis heeft hij al zijn energie gebruikt voor zijn huidje en groeide nauwelijks.... Nu nog mensen weten waarom dat zo is. wordt ik nog steeds helemaal gek van het; oh wat is hij klein, oh wat heeft hij kleine voetjes blablabla... Kan hier zo boos om worden en zoooooooooooo gekwest ook. Het is mijn 1e kindje en tijdens de zwangerschap zaten we ookal in de medische molen i.v.m dat ze dachten dat hij nog kleiner zou zijn.. Ik kan er echt niet tegen en iedereen weet het beter... Geeft mij een heel onzeker gevoel, alsof ik het niet weet dat min zoontje wat kleiner is maar ik weet wel waarom... Ook weten ze het idd altijd beter,pffff zooooooo irritant.. bemoei je lekker met je eigen kinderen, ik weet echt wel hoe of wat. Nu maak ik me zelf ook schuldig aan het vergelijken van kindjes van zijn leeftijd en kom dan ook steeds tot de conclusie dat hij misschien ook wat achterloopt en dat baart me dan weer zorgen. Hij kan nl nog niet zitten, kruipen of lopen. Kruipen wil hij heel graag en probeert het wel maar komt al ruim anderhalve maand, geen stukje vooruit.. Begrijp je volledig en zeker ook je frustratie... Zoals er tegen mij altijd gezegt wordt, trek het je niet aan, ieder kindje heeft zijn eigen tempo.. Moeilijk maar wel waar.. En jou meisje loopt toch maar mooi! Super dus! ;)

10 jaar geleden

Ohja, dat ken ik, maar dan met doorslapen. Lopen deed mijn zoontje al vroeg, met 10,5 maanden. Maar slapen, nee hoor. Hij slaapt nu pas - hij is 2 jaar en 4 maanden) een paar maanden (bijna) iedere nacht door. Ik heb ook zo vaak te horen gekregen: slaapt hij nu nog niet door, dat begon al met 2 maanden trouwens. Heel irritant, maar het beste wat je ermee kunt doen is het ene oor in, het andere oor uit. Niets van aantrekken, ieder kind doet het op zijn of haar eigen tempo! En nu loopt je dochter toch maar mooi, niets aan de hand dus!

10 jaar geleden

Ik zie dat niet zozeer als bemoeizucht van andere mensen... mensen bekijken de dingen vaak vanuit hun eigen referentie kader en als jouw referentie een kindje van 11 maanden is, dan lijkt het al snel alsof jouw kindje "laat" is. Dat je dat vervelend vind begrijp ik overigens maar al te goed hoor! Kindjes doen het immers lekker in hun eigen tempo. ;)

10 jaar geleden

Het is heel logisch dat jij als ouder onbewust gaat vergelijken met jullie eerder kindje, maar idd waar maken andere mensen zich druk om als jij je er nog niet druk om maakt. Ons dametje is met het lopen andersom, die is er heel snel bij met dr 10mnd jong leventje heeft ze vorige week dr eerste stapjes los gezet (lees hooguit 3stapjes), daardoor lijkt alles nog sneller te gaan. Ieder kind heeft zn eigen tempo en het gaat allemaal al snel genoeg dus als je kindje nog gewoon op ritme zit is het toch prima, denk dat je zelf wel aanvoelt wanneer je je druk moet gaan maken. Voordat je het weet kun je achter dr aan gaan rennen ;p