Snap
  • Baby
  • Voeding
  • baby
  • borstvoeding
  • kraamweek

'Natuurlijk ga ik borstvoeding geven!'

Dat vertelde ik iedereen met een glimlach van oor tot oor tijdens mijn eerste zwangerschap! Ik had er al veel over gelezen, was goed geïnformeerd tijdens een borstvoedingscursus, ik keek er echt naar uit!

Met 38 weken en 6 dagen zwangerschap werd onze zoon Daniël geboren. Een mooi mannetje die direct bij mij op de borst werd gelegd, zodat hij op zoek kon gaan naar mijn borsten om samen een geweldige tijd in te gaan, hij aan de borst, ik helemaal blij!

Helaas liep dat anders....

Hallo, ik ben Simone Lip. Moeder van drie kinderen, Daniël (juli 2006), Cas (April 2008) en Lynn (februari 2011). Ik deel graag mijn ervaringen met je over borstvoeding en hoop je op een leuke manier te inspireren en informeren over borstvoeding met de daarbij horende handige tips die ik de afgelopen tijd ben tegengekomen. Soms zal ik je hiervoor naar een een interessante website verwijzen, soms een grappig citaat uit een leuk boek of tijdschrift.

Een pasgeborene is de eerste twee uur na de geboorte meestal het meest alert. Nou, dat was zeker zo bij Daniël, hij nam deze regel alleen zo serieus dat wij hem na die twee uur ruim een week alleen maar hebben zien slapen. Heeeel veel slapen!

En door de bijkomende warmte (twee weken lang een hittegolf) hadden wij een baby die alleen maar sliep. Geweldig zal je misschien denken! Een lieve rustige baby. Dat dacht ik toen ook in eerste instantie. Maar hij had ook voeding nodig en ik keek er naar uit om mijn baby probleemloos zelf te kunnen voeden.

Mijn kraamweek en de borstvoeding werden echter een drama! Een kraamverzorgster die ook niet zo goed wist wat te doen en dus zaten wij om de circa drie uur alle tips en trucs uit te halen om hem maar wakker te krijgen. Kietelen onder de voetjes (met soms een washandje met lauw/koud water, oooh, hoe erg!), wrijven over de binnenkant van zijn handjes, zachtjes over zijn lippen kietelen, et cetera, et cetera.

Hij pakte ook niet goed de borst. Resultaat was alle minder leuke gevolgen die ik op die interessante borstvoedingscursus had gehoord: slechte haptechniek geeft tepelkloven, open korstjes geeft bloed, steken in de tepel, vele pijnlijke aanlegsessies, maarrrrr....ik moest blij zijn, want alle kraamvisite zei mij: ''Wat een heerlijk slapende baby!''

De laatste dagen van de kraamweek kwam er een andere kraamverzorgster. Een pittige tante die als eerste riep: "Wat is hier gebeurd?!" Nou, dan moet je een net bevallen vrouw voor je hebben vol met hormonen en goede wil om borstvoeding te gaan geven.......Het werd huilen....huilen....huilen.

Maar diepe dalen geven je de kans om er uit te klimmen is mij ooit verteld en het is gelukt! Ik ben uit het dal die berg opgeklommen en wilde het liefst na vier weken doorzetten bovenop de top van de berg de wereld toejuichen en inspireren: Borstvoeding geven is een levenservaring en als het lukt en kan ben je een mooie ervaring rijker!

Volgende keer: Wil jij weten hoe het mij is gelukt? En waar en wat je aan informatie over borstvoeding kan inwinnen als je het even niet meer ziet zitten met jullie slapende of huilende baby? Houd dan mijn volgende column in de gaten!

Leuk om mijn ‘inzet voor borstvoeding’ te volgen? ‘Praktische ervaringen en tips & tricks in alles gerelateerd aan borstvoeding?’

Kijk dan op www.inzetvoorborstvoeding.wordpress.com

Twitter:      @ArnhemSimone

Facebook: https://www.facebook.com/InzetVoorBorstvoeding