Snap
  • Baby
  • baby
  • nagels
  • knippen

Nagels knippen bij je baby

Nagels knippen bij je baby is iets heel anders dan nagels knippen bij jezelf. Babynagels groeien erg snel en dit moet goed worden bijgehouden. In de eerste weken zijn de nagels van je baby erg dun waardoor de nagel erg snel kan scheuren. Zijn ze toch al erg lang, scheur dan voorzichtig het nageltje eraf. Vind je dit toch erg eng en lastig, dan kun je ook kiezen om met een kartonnen vijl de nageltjes recht te vijlen.

Na 2 maanden kun je het beste de nagels gaan knippen. Hiervoor zijn speciale nagelschaartjes ontwikkeld, waarbij de uiteinden afgerond zijn. Zorg er voor dat je bij de baby de nageltjes kort knipt. Dit voorkomt dat baby's zichzelf kunnen bezeren aan lange nagels of dat de nageltjes gaan inscheuren of afbreken.

Toch kan het een erg lastig klusje zijn om de nageltjes van je baby te knippen. Om het toch goed te kunnen doen zijn er een aantal tips die je kunt opvolgen. Let op, kijk zelf welke tip het beste werkt voor jouw baby. Je kunt tijdens het slapen voorzichtig de nageltjes knippen, maar het nadeel hiervan kan zijn dat je baby wakker wordt of dat hij onverwachts gaat bewegen.

Een andere tip is dat je jouw baby moet afleiden met leuke dingen, zoals de fles geven, een speeltje of de televisie aanzetten. Op die manier zijn ze niet direct gefocust op de nagels knippen, maar ze leren wel dat het moet gebeuren. Als laatste kun je de baby er ook langzaam aan laten wennen door elke keer maar 1 a 2 nageltjes te knippen.

Heb jij nog andere tips om makkelijk nagels te knippen? Laat het ons hieronder weten!