Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Nachtvoeding door Papa

Borstvoeding is heerlijk om te geven, maar 's nachts... pfff. Maar Papa hield afgelopen nacht!

Borstvoeding geven doe ik met veel liefde, alleen die gebroken nachten breken mijn soms ook op. Onze kleine vent is nu bijna 6 weken en komt 's nachts nog één keer (en dan tussen zes en zeven iets wat we ook niet gewent zijn want onze grote meid houdt van uitslapen).

Afgelopen nacht zou mijn vriend eruit gaan om de nachtvoeding te geven welke ik afgekolfd had. Dat begon al met hem wakker maken, omdat hij niet wakker werd van onze kleine vent. Ik heb ondertussen dat Papa hem ging verschonen het flesje in de fleswarmer gezet. Maar voor onze kleine vent ging dat niet snel genoeg. Nadat hij zijn flesje leeg gedronken had heeft Papa hem klaar wakker in bed gelegen, maar meneer was het daar niet mee eens (tot twee keer toe). 

Al met al had ik net zo goed zelf eruit kunnen gaan om eten te geven. Sowieso is borstvoeding veel vermoeiender voor hem dan uit de fles drinken (en lekker warm tegen Mama aan). Ik ben helaas de gehele tijd wakker geweest en een nachtje doorslapen zat er dus (weer) niet in. 

Ik geef met veel liefde borstvoeding echt waar, maar die nachten doorslapen begin ik toch echt wel te missen. Hopelijk slaapt hij snel de nachten door, net als zijn grote zus dat deed.

9 jaar geleden

Mijn kleine jongen is ondertussen nu 7 maand en slaapt nog niet door. Ik geef nog volledig borstvoeding en geef daarnaast groente, fruit en pap. Elke avond wil hij drinken als ik naar bed ga, rond 23.00 uur / 00.00 uur en daarna rond een uurtje of 04.00 en soms als ik mazzel heb om 06.00 uur. Ik doe het met alle liefde al moet ik zeggen dat het erg vermoeiend is. Kan niet wachten tot hij doorslaapt tot die tijd gaan we gewoon door met voeden.

9 jaar geleden

Ja lekker slaapdronken hahaha. Ik voed in de woonkamer, dat is een voordeel van een appartement dat het gelijkvloers is. En ons dametje heeft besloten dat middagdutjes iets is voor baby's. Dat betekend dus 3 dagen wel middag rust en 4 niet. Dus middagdutje doe ik alleen als ik echt moe ben. Verder als dametje naar bed is lekker chillen op de bank en achter de pc en natuurlijk op tijd naar bed ;-)

9 jaar geleden

Wat is dat toch met die jongens! Hier ook twee meiden die binnen twee weken doorsliepen en nu een klein mannetje die dat nog niet lijkt te begrijpen ;-) Maar ach, ze zijn nog zo klein, volgens mij doen ze het hartstikke goed hoor. Maar pittig is het zeker! Overigens hier een moeder die flesvoeding geeft en ondanks dat mijn vriend met regelmaat een 'dienst' op zich neemt (hier nog twee keer per nacht in de weer) toch echt altijd wakker hoor. Dat is vrees ik het lot van een moeder en eigenlijk maakt dat het nou juist zo bijzonder! Toch wens ik je veel sterkte, hopelijk slaapt hij snel door!

9 jaar geleden

haha ja hier is als mama mag uitslapen ook start met papa wakker maken en vervolgens ben ik dus al klaarwakker. misschien dat je een keertje smiddags mee mag slapen als je grote meid dan door papa opgevangen kan worden, dat werkt misschien iets beter? weet wel dat ik die nachtvoeding altijd op automatische piloot gaf en dan geregeld wakker schrok met de angst dat ik op dr ben gaan liggen maar dan had ik dr gelukkig altijd netjes terug in dr bed gelegd :) succes