Snap
  • Baby
  • weg
  • tijgeren
  • ontdekkingstocht
  • Nachtje

Nachtje weg zonder baby & ontdekkingstocht.

Mijn kindje tijgert er op los! Ook mijn aller eerste nachtje weg zonder baby beviel goed. Mijn mama-hormonen had ik onder controle en heb heerlijk genoten met een vriendin van de sauna, eten en slaap!

Ontdekkingstocht

Mijn baby is nu 8,5 maand oud en tijgert er op los. Ze pakt alles wat ze pakken kan en is mega nieuwsgierig. Ze wilt alles zien en als het haar niet lukt hoor je het wel. Ik had haar van de week op haar buik neer gelegd, op de grond bij de bank. En ik liep naar de keuken om haar en mijn ontbijt klaar te maken. Ze lag te jammeren en voor ik het wist voelde ik haar aan mijn enkels tikken. HOE DAN. Waar is mijn newborn baby gebleven? Ze wordt zo groot! Van de week toen ik haar ging ophalen op het KDV lag ze aan de andere kant van de ruimte. Ik stond naar haar te kijken. Ze lag te spelen met wat speeltjes en naast haar lag een andere baby. Ik ging op mijn hurken zitten. Terwijl ik haar riep, spreidde ik mijn armen. Ze draaide zich met een ruk om. Ze begon te tijgeren en voor ik het wist had ze mijn handen bereikt. Ik tilde haar vol trots op en zei haar dat ze zo goed bezig was. Ik kreeg een dikke knuffel van haar en een grote glimlach. Ik voelde op dat moment zo veel trots en voelde mij gezegend en gelukkig met dit lieve meisje. Wat hou ik toch van haar!

De blik in haar ogen als ze weer ergens is gekomen waar ze nog niet is geweest, is goud waard! Dat is zo leuk om te zien. Ze gebruikt haar rechterarm om vooruit te komen en zet haar linkerarm er naast. Ze trappelt wild met haar benen heen en weer en tikt met haar voetjes druk op de grond. Nieuwsgierig als ze is, bekijkt ze alles en zet ze overal haar tanden in. Ook in de salon tafel. Ze trekt gerust de post en boeken van het plankje onder de tafel overhoop en gaat vervolgens op een gevallen papiertje lopen knagen. Nieuwe ontwikkeling en das ook even wennen voor ons. Geen dingen meer daar neer leggen dus! Binnenkort de stopcontacten en keukenkastjes maar even voorzien van veiligheid!

 

Nachtje weg, zonder baby.

Afgelopen nacht ben ik voor het eerst een nachtje weg geweest zonder mijn baby. Dit was heel gek maar heel erg leuk. Het voelt ook mega dubbel. Mijn vriend is al een paar keer een nachtje of weekendje weg geweest en nu was het mijn beurt. Ik vind dat toch wel spannend. Gelukkig is mijn baby al een paar keer wezen logeren bij opa en oma dus het missen van mijn baby in de nacht heb ik al wel mee gemaakt. Maar dat ik nu zelf ergens anders sliep en mijn baby thuis, was toch even anders. 

Maar ik vond het heerlijk. Lekker met een vriendinnetje naar Maastricht, de sauna in en daarna uit eten en neerploffen in een heerijk bed, kletsen, tv kijken en slapen als een roosje. De volgende dag winkelen en lunchen in de stad en weer naar huis.

En ja, ik heb genoten. Heb ik mijn baby gemist? Ja en nee. Ik heb de zorg even niet gemist en heerlijk tijd voor mijzelf gehad. En ja, ik heb haar lach, haar mooie blauwe ogen en haar lieve tandjes enorm gemist. Het was dan ook een teleurstelling dat ze sliep toen ik thuis kwam. Ik had namelijk de innerlijke behoefte om haar plat te knuffelen. Gelukkig was ze vrij snel na mijn thuis komst weer wakker en heb ik haar gauw uit bed geplukt & samen lekker geknuffelt op de bank!

Ga jij wel eens een nachtje weg? En hoe ervaar je dat? En gaat de ontwikkeling van jou kindje ook zo snel? Ik ben benieuwd hoe jij dit ervaart! Laat je het mij weten in de reacties?