Snap
  • Baby
  • kraamweek
  • voeden
  • kraamvrouw
  • specialcarebaby
  • made4ukkies

Naar huis = zelfstandig drinken en aankomen

29- 03

Vandaag ga je met grote stappen vooruit. Je bent volledig van de medicatie af alleen krijg je nog voeding via de zonde. Helaas kunnen we niet goed oefenen met de borstvoeding. Vanwege corona mogen we maar 1x buidelen op een dag. Ik baal ik wil je zo graag voeden en zorgen dat je aansterkt en mee naar huis mag. Morgen staat de kno arts op de planning afgelopen vrijdag maakte je kakelend geluid. Sinds gisteren is dit minder en vandaag helemaal weg. Vanavond slaap ik voor het eerst alleen in Groningen papa gaat naar huis. Mijn ex heeft de twee kinderen en deze moeten vandaag worden opgehaald. Gek ik heb mijn twee andere kindjes al een dikke week niet meer echt gezien wel via de facetime. Ze hebben hun kleine broertje nog niet kunnen voelen, ruiken en zien. Verdrietig ben ik en de kinderen ook ze snappen het niet alles is moeilijk en anders door alle aangescherpte regels. Ik ben al een week niet in de buiten wereld geweest. Leef van kolf moment naar Dexx en tussendoor probeer ik te rusten. Maar op de kamer ben ik alleen en voel ik het gemis. Gemis van mijn twee kinderen en mijn kleine mannetje niet dicht bij me. Mijn kraamweek had ik zo anders voorgesteld 😪 Vanavond ben ik alleen en kan ik mijn emoties de vrije loop laten gaan hoef ik me niet groot te houden en sterk te zijn. Eindelijk kan en mag ik huilen. Hoelang en wanneer zijn we weer met z'n allen samen, compleet. 

30-3

Het is maandag gek vorige week op dit tijdstip was je er nog niet en zat je nog veilig in mijn buik. En nu nu lig je ineens naast me op de kamer. Gisteravond laat ben je overgeplaatst en mag je bij me zijn. Met grote dank aan de zusters van de kraam. Wij horen samen te zijn. Ze hebben een plekje vrij gekregen voor een special care baby op de kraam daarom kon jij worden overgeplaatst met alle toeters en bellen. Eindelijk zijn we samen ik heb vannacht amper geslapen je monitor gaat de hele tijd af en ik schrik keer op keer. Gelukkig is het iedere keer loos alarm en komt dit gewoon omdat de draadjes niet lekker blijven zitten. De komende dagen staan in het teken van zelfstandig drinken. Jij mag pas naar huis als je zonder zonde kan en of borst of via de fles goed kan drinken. Ik mag nog tot uiterlijk woensdag blijven dan ben ik kraamvrouw af. Ik voel de druk jij moet en zal zelf drinken wij willen naar huis! 

31-1

Het is dinsdag en vanochtend vroeg ben je gewogen. Wat een domper en teleurstelling je bent af gevallen. De zonde is weg en je drinkt uit de fles de borst wou niet en omdat jij goed moet kunnen drinken hebben we in overleg besloten om de focus voor nu op moedermelk via de fles en thuis gaan over op borst. Vandaag voel ik de druk en jij denk ik ook want de flessen gaan moeizaam en je krijgt je flesje niet leeg. Tranen staan in mijn ogen en blijf je stimuleren om je flesje leeg te drinken. Afsluiten met een boer zie op tegen dit moment. Want die boer is bij jou tot nu toe ook een beste mond zeg maar halve flesje er weer uit. Ik wil naar huis met jou en kan morgen niet zonder jou vertrekken. We kunnen hier niet langer blijven de twee andere kindjes missen ook hun mama en willen zo graag kennis maken met hun broertje. Ik kan niet naar buiten even een luchtje scheppen ik zit vast op mijn kamer ik voel me down en terneergeslagen. 

1-4

D-day vandaag horen we of we naar huis mogen of dat Dexx moet worden overgeplaatst. Weer verhuizen zucht. Dexx is weer af gevallen en komt maar niet aan. Het afvallen is wel te verklaren maar de kinderarts moet groen licht geven. De zuster en kinderarts hebben overleg gehad. Dexx drinkt wel en willen er alles aan doen om hem thuis verder goed te ondersteunen. Extra dagen kraam op eigen kosten een weegschaal aanschaffen alles zodat we thuis hem goed in de gaten kunnen houden. Wachten duurt lang en dan is daar.het verlossende woord de kinderarts geeft groen licht. Tranen rollen over mijn wangen van blijdschap ja mijn kindjes vandaag weer zien. Als malle pak ik alle spulletjes bij elkaar bel het thuis front en wacht de papieren van Dexx zijn ontslag af. De kraamhulp is gebeld en die komt morgen en vrijdag langs voor extra ondersteuning. Voorwaarde is dat we Dexx iedere dag moeten wegen en dat hij thuis moet gaan aankomen. Blij dat we naar huis mogen maar wat geeft dit een stress en druk mijn melkproductie moet aanhouden en groeien ik moet ik moet hem voeden. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Made4ukkies?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.