Snap

Naar de Osteopaat

Vandaag een afspraak gemaakt bij de Osteopaat. Of we er goed aan doen? Ik hoop het ik heb er eigenlijk geen ervaring mee.

Eindelijk na lang getwijfeld heb ik vandaag een afspraak gemaakt bij de Osteopaat. Of we er goed aan doen? Ik hoop het ik heb er eigenlijk geen ervaring mee. Ook vanuit mijn werkvlak  weinig tot niet. Maar we staan open voor alles wat kan werken.

Ons meisje heeft sinds de geboorte nogal last van spugen. We zijn recentelijk bij de kinderarts geweest. Die zonder onderzoek wist te vertellen dat het zeker geen reflux was want ja ze is s nachts niet wakker.

Nu zaten wij een beetje perplex te kijken want we weten helemaal niet of ze wakker is s nachts. Ik slaap zelf dan. En als het eten haar omhoog komt dan merk je aan haar qua huilen of geluid maken weinig, je hoort haar slikken en wat kreunen maar dat is het dan ook wel.

Ook als ze spuugt ze doet er echt helemaal niets voor het loopt haar zo eruit. De fles wil ze soms niet ondanks dat we merken dat ze honger heeft, ze huilt dan ook echt omdat het haar niet lekker zit, of het haar pijn doet om te drinken? Het enige wat de kinderarts kon aanbieden was haar 7 dagen op te nemen om haar te obsereveren twee dagen mochten wij haar dan niet zien, dit konden we niet opbrengen.

De diagnose luidde een pittige baby.  Zelfs bij het CB hadden ze hun vraagtekens bij deze diagnose. Dat ze pittig was dat was ons al bekend. Ze heeft een behoorlijk temperament en kan een rasechte drama Queen zijn en dat met 4 maanden oud.

We hebben het bedje al een hele tijd geleden omhoog gezet met soepblikken, houden haar goed rechtop na het eten, wachten altijd op het boertje.

Alles wat wij haar kunnen aanbieden dat gebeurd ook. Rust, reinheid en regelmaat. Si<nds een aantal weken heeft ze dunne ontlasting erbij en daarnaast dan dat ze vaak nog spuugt, ook slapen is echt een probleem. We hebben haar een aantal weken ingebakerd. Maar daar zijn we mee moeten stoppen vanwege het draaien. Nu is het vaak dat ze moe is en alles bij elkaar jammert. Speentje geven even knuffelen en dan naar bed.

We laten haar vaak liggen en kijken af en toe even om het hoekje omdat ze nogal bewegelijk is en vaak op haar buik tegen de spijltjes van het bed aan ligt met de armpjes erdoorheen haar hoofd omlaag in het matras.

Nou dat is een beetje ons verhaal, ondanks wat ze heeft is ze een onwijs vrolijke baby, ze kletst je de oren van de kop en lacht alles bij elkaar. Dat is wat er wel voor zorgt dat je langer wacht voordat je stappen onderneemt. Daarbij wil ik niet “lastig” zijn.

Hopelijk kan de Osteopaat ons woensdag op weg helpen! We zijn erg benieuwd en hopen dat we niet toch terug moeten naar de huisarts om opnieuw te overleggen. Want je merkt zelf wel dat het je begint op te breken, vooral de laatste tijd is ze toch behoorlijk vaak wakker s nachts, en daarnaast heb je overdag ook weinig rust en word je een beetje kriebelig van het gejengel omdat ze moe is maar niet slaapt, of juist alleen maar hazenslaapjes maakt.

Zijn er hier mama’s die ervaring hebben met een Osteopaat? Hoe is dat bevallen? Heeft het echt geholpen? En wat moet ik me erbij voorstellen?

Heel herkenbaar en ik zou zeggen; DOEN! Ik was eerlijk gezegd wat zenuwachtig voor we naar de osteopaat gingen. Deden we er goed aan en zou onze kleine er geen pijn bij hebben? De kennis en rust die de osteopaat overbracht, deden mijn zenuwen al verdwijnen. Tijdens het onderzoek heeft onze baby (5 weken oud) de fles leeggedronken en de osteopaat heeft een aantal knelpunten ontdekt die hij ging behandelen. Deze knelpunten waren vooral veroorzaakt doordat hij lang ingedaald was en een heftige bevalling heeft meegemaakt (ingeleid en supersnel) waardoor hij veel druk op zijn schedel heeft gekregen. We zitten nog in het behandeltraject, zijn pas 1 keer geweest, maar hij spuugt al minder en zijn voorkeurshouding is weg. Het is het waard!

9 jaar geleden

Wij hebben ook ervaring maar zijn er niet zo zeker van of het werkt......maar ik hoor heel veel goede ervaringen! Ik hoop zeker dat het helpt.

10 jaar geleden

Hallo, Ik heb er wel ervaring mee, en dit moet je echt echt doen! Ik ben zelf eerst bij de osteopaat beland na 15 jaar een spastische dikke darm, dagelijkse krampen, gillend van de pijn en een huisarts die me toch weer naar huis stuurde met poeders....en hij heeft me echt hiervandaan geholpen. Mijn zoontje heeft twee jaar lang iedere nacht liggen draken, huilen, onrustig, niet meer willen slapen, oorontstekingen, buisjes geplaatst, maar niets hielp. Ik zat 7 à 8 keer per nacht naast zijn bedje om hem weer in slaap te helpen. (en dat was een goede nacht) De osteopaat heeft hem twee keer behandeld, de tweede keer viel hij zelfs in slaap op de behandeltafel! En nu...slaapt hij als een roos! Hij bleek een beklemming op de borst te hebben waardoor hij niet lekker ademde, onrustige darmen en hij is ook ineens gaan rennen, want de afwijking die ik wel zag met lopen maar de dokters niet, heeft hij ook verholpen! Echt waar, het werkt zo goed, dat ik bijna eerst daarheen ga, voor ik naar de huisarts bel. Gewoon doen, niet twijfelen.

10 jaar geleden

geen ervaring mee maar wil je wel succes wensen. Ik denk dat je goed doet om naar je eigen gevoel/intuitie te luisteren en naar een deskundige te gaan. Als hij je terugverwijst kun je altijd nog bespreken waarom je naar hem toekomt ipv via huisarts. 2nd opinion mag je ook altijd doen geloof ik. Je wil gewoon antwoord en uitsluitingen en dat is logisch. Kan me voorstellen dat je het niet kon opbrengen om 2dagen niet te zien, vind dat wel raar om te horen hoor. laat je ons weten wat er woensdag is uitgekomen? groetjes van een mama van nog een vrolijke lieve dramaqueen :)