Snap

Naar buiten

Als nieuwe moeder vroeg ik me af wat 'normale' uitstapjes zijn voor moeder en kind om tijdens het zwangerschapsverlof te ondernemen.

Als nieuwe moeder vroeg ik me af wat 'normale' uitstapjes zijn voor moeder en kind om tijdens het zwangerschapsverlof te ondernemen. Normaal heb ik tussen haakjes geplaatst aangezien iedere bevalling en daarmee de gesteldheid van de moeder anders is. Dit geld natuurlijk ook voor de hoeveelheid prikkels die een baby aan kan en zijn/haar dagritme.

Mijn dochter is, nog geen twee uur oud, voor het eerst het huis uit geweest om naar het ziekenhuis te rijden en de dag daarna gelukkig weer naar huis. Dit vindt ik echter niet echt meetellen. De echte eerste keer was ze vijf dagen oud, omdat ze bijna weer op geboortegewicht zat en het heel erg lekker weer was had de kraamverzorgster voorgesteld om naar buiten te gaan. Ik zag er zelf erg naar uit om weer naar buiten te gaan dus was hier heel erg blij mee. Samen met de papa zijn we naar het dichtsbijzijnde winkelcentrum gegaan om kleertjes te kijken (we wisten niet of het een jongen of meisje zou worden dus hadden met name unisex kleding in huis). Toen het me toch iets teveel werd zijn we even gaan zitten voor een op koffie en gebak voor we weer terug gingen naar huis. De rest van de dag toch maar op de bank doorgebracht.

In de bijna vier weken die ze nu oud is, volgden wandelingen naar de eendjes en consultatiebureau. Een paar wandelingen door het historische stadscentrum waar ze heel veel aandacht kreeg, met name Italiaanse toeristen wouden heel graag in de kinderwagen kijken. En nog een paar keer gewinkeld/buiten de deur geluncht. Ze is zelfs al heel even op het zomerkamp, waar haar vader heen zou gaan, geweest zodat hij haar trots kon showen. En vanochtend vroeg naar Schiphol om haar oom op te halen.

Nu is het echter zomervakantie en worden er veel evenementen georganiseerd. Zonde dus om binnen te blijven zitten. Ik merk dat ze ervan geniet om buiten te zijn en daar rustig van wordt, maar ben ook bang dat ze teveel prikkels binnen krijgt. Wat hebben jullie gedaan/zouden jullie doen?

10 jaar geleden

volgens mij maakt het niet uit...onze dochter is afeglopen eind nov thuis geboren en heel veel afgevallen....Toen ze 7 dagen was zijn we voor het eerst met de wagen naar mn oueders geboren om sinterklaas te vieren en de volgende dag is ze mee naar school geweest op sinterklaasdag en is daar ook bewonderd etc.....toen kwam een paar dagen later de wijkverpleegkundige en die zei te wachten tot ze weer op haar geboortegewicht terug was.......Nou dat was niet te doen(duurde trouwens 3 weken voor ze dat gewicht weer had)met 2 kinderen die naar school gebracht moeten worden en zwemles en sport.....Dus ze is gewoon mee naar buiten geweest...kruikje erbij,lekker ingepakt en als ze sliep lekker laten slapen...... Mijn oudste 2 sleepte ik overal mee naartoe en die waren zoooo makkelijk..de jongste nu is wat moeilijker dus probeer zoveel mogelijk rust te creeren,maar ze moet toch wel een beetje mee in het grote leven met dr grote broer en zus! Succes en geniet ervan!En hopen dat het weer meewerkt!

10 jaar geleden

Zolang je goed naar haar luisterd moet het goedkomen. Als zij aangeeft nu is het genoeg moet je ook kunnen besluiten om rustplek te zoeken of terug naar huis te keren. Wij hebben niet zo naar prikkels in omgeving gekeken, wij luisteren vooral naar onze dochter. De ene dag is de andere niet en als ze een druildag heeft weet ik dat we niet te veel andere dingen moeten doen. Hangt ook af van het weer natuurlijk hoe lang je wat doet. zorg dat je kindje in de schaduw blijft zo veel mogelijk en smeer haar in. Lekker dingen gaan ontdekken en ervaren zou ik zeggen. Ze is nog klein genoeg om lekker te slapen in dr kinderwagen en zo te lezen geef je borstvoeding dus eten heb je altijd bij. Ik heb overigens met BV wel op tijd gegeven (om de 3 uur en daarna om 4 uur) vanaf het begin al omdat ik dat dan niet erin hoefde te stampen als ik weer ging werken. Het op tijd en niet op aanvraag geven gaf mij ook redelijk wat vrijheid om dingen te doen (wil niet zeggen dat jij dit op aanvraag natuurlijk niet hebt, dit is waar ik me prettigste bij voelde). Lekker genieten van het weer zou ik zeggen!

10 jaar geleden

Het klopt dat het voor ieder kind anders is en ook voor iedere moeder. Het klinkt misschien raar, maar zelf probeer ik ook regelmaat aan te brengen en kijk hiervoor naar mijn kind. Als ze slaapt slaapt ze en doe ik er in principe niets mee, dan maar wat later weg. Dit is ook bekend bij de mensen met wie ik afspreek. Zodra ze begint te happen en aangeeft dat ze dorst heeft krijgt ze de borst, ook buiten (meestal zoek ik dan een rustig restaurantje op en bedek alles met een kleurige hydrofiele doek). Gelukkig lijkt ze hier goed op te reageren en is ze erg rustig en huilt nauwelijks en zelfs dan makkelijk te troosten.

10 jaar geleden

Dat is voor elk kind anders. Even als voor de moeder. Ik heb 4 dochters en kan ze op elk moment van de dag overal mee naar toe nemen. Toch streven wij naar een vast ritme. En dat hebben we ook. Maar nu het vakantie is, is dat ritme wel eens verstoord. Maar onze kinderen kunnen het goed hebben, dus vind ik t prima. Als ze straks weer naar school gaan wordt t vaste ritme weer opgepakt. De oudste 3 slapen niet overdag. 1 is 5 en dannog 2 van bijna 4. Onze jongste slaapt in de middag wel, maar nu met de vakantie slaat ze wel eens over of wordt t op een andere tijd gedaan. Ze kan t goed hebben.