Snap
  • Baby
  • Bevallingsverhalen
  • bevallen
  • hartje
  • #baby

Na de bevalling en wat was met het hartje

Uiteindelijk ben ik om 2148 bevallen. Mex was 49.cm lang en woog 3098. Zijn navelstreng zat 2 keer om zijn nek. Iets wat op de echo's al gezien is maar we hoefden ons geen zorgen te maken. Wanneer ik vroeg of dit de reden was van zijn hartje konden ze dat niet bevestigen of ontkennen. De rede zal dus altijd onbekend blijven voor ons.

Ik wilde heel graag naar huis ik ben niet het type die in het ziekenhuis wilt liggen. Helaas werd ons verteld dat Mex te licht was en wij niet naar huis mochten en mijn vriend ook niet kon blijven. Ze wilden zijn bloedsuikerspiegel in de gaten houden ivm zijn gewicht. Mex kreeg zijn 1e flesje van mijn vriend en mijn zus hielp mij de douche in. Op dat moment werd Mex zijn suiker geprikt. Daar was fout 1. Zijn bloedsuiker had natuurlijk voor zijn fles geprikt moeten worden en niet daarna. Vol hormonen en frustratie van de bevalling werd mijn humeur niet beter. Die frustratie kwam ook omdat pas de laatste arts de ballen had door te pakken en vooral mij aan te pakken want ik kan nogal een koppige opdonder zijn.

Uiteindelijk lag ik te wachten tot ik naar mijn kamer voot de nacht mocht tot de verpleegkundige kwam met het heuglijke nieuws dat ik toch naar huis mocht ze hadden verkeerd gekeken naar de richtlijnen voor het gewicht. Intens gelukkig dat ik naar huis mocht ookal was het al bijna 0100. Ik mezelf aangekleed Mex dik ingepakt in de Maxicosi gedaan.

Bij het weggaan krijg je natuurlijk spullen mee omtrent de bevalling en daar zag ik staan 3200 gram. En toen besefte ik me er gaat iets niet goed.

Er kwam nog een discussie ook over het gewicht. Lang leve mijn zus die een foto had ervan en uiteindelijk werd toegegeven dat er een fout gemaakt was. Nou vol hormonen moest ik mezelf en kind weer uitkleden.

De volgende dag mocht ik gelukkig naar huis. Daar waar ik mijn bevalling bij mijn dochter als relaxed had ervaren was dit het tegenovergestelde.

Later nog een gesprek gehad met de arts die goed doorpakte dat ik baal dat niemand anders zo sterk was dit te durven doen.

Hebben jullie ervaringen ook met een 2e bevalling die haaks staat op de 1e? 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Meeldraad?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.