Snap
  • Baby
  • Couveuseafdeling
  • prematuriteit
  • muziektherapie
  • muziekvoordeallerkleinsten
  • allerkleinsten

Muziek voor de Allerkleinsten

Muziek voor de Allerkleinsten: Helende klanken voor ontspanning en een betere toekomst.

Met gitaar en stem rust bieden aan te vroeg geboren baby’s op de NICU (Neonatal intensive Care Unit) Intensieve zorgafdeling van het Universitair Medisch Centrum Groningen, dat is wat de Anne-Greet Ravensbergen het liefst doet. Tussen medische apparatuur en couveuses brengt deze 26-jarige muziektherapeut rust en ontspanning waarbij er even niet gedacht hoeft te worden aan leven en dood en wel of niet aanslaande behandelingen, maar waarbij alles even vergeten mag worden.

Documentairemaakster en cameravrouw Sammie Leermakers (23) studeert dit jaar af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met haar documentaire Muziek voor de Allerkleinsten.

In Muziek voor de Allerkleinsten neemt Sammie de kijker mee op de couveuseafdeling van het UMCG. Deze afdeling is op dit moment de enige plek waar te vroeg geboren baby’s in Nederland een muziektherapeutische behandeling kunnen krijgen. We zijn bij de therapiesessies van Anne-Greet en volgen haar in haar gesprekken met ouders en collega’s. Een muzikale, poëtische documentaire waarin muziek aantoont voor de verlichting van een toekomst te zorgen en waarin de wereld van de couveusekinderen en die van de grotemensenwereld elkaar kruisen.

Crowdfunding

Sammie is een crowdfundingscampagne gestart om de documentaire te kunnen bekostigen. ‘Een film maken kost geld en dit kan ik niet alleen. Hier kan jij bij helpen!’

Steun Sammie op www.cinecrowd.nl/muziek-voor-de-allerkleinsten en stort een bijdrage zodat deze mooie en bijzondere documentaire gerealiseerd kan worden!

‘Samen kunnen we dit onontdekte kindje laten groeien’.

Meer informatie?

Neem een kijkje op de website: https://www.muziekvoordeallerkleinsten.com

Volg de documentaire op Facebook! https://www.facebook.com/muziekvoordeallerkleinsten

En meld je aan voor de nieuwsbrief via muziekvoordeallerkleinsten@gmail.com