Snap
  • Baby
  • Zwanger
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling

Mijn supersnelle 2de bevalling

Heel gek, maar ik wist al van te voren dat ik eerder dan 40 weken zou bevallen. Ook wist ik zeker dat ik een snelle bevalling zou hebben. Soms heb je dat, dat je een enorm sterk gevoel erover hebt. Maar zoiets ga je natuurlijk niet uitspreken van te voren tegen  mensen. Want stel je voor dat het niet zo is. Dat je met 41 weken nog met een enorme bolle buik rond loopt te waggelen en als je bevalling dan begint dat je uren en uren weeën aan het weg puffen bent. Gelukkig was dat bij mij niet het geval en klopte mijn gevoel. 

Mijn gevoel was zo sterk. Dat ik bijna niet meer de deur uit durfde rond de 37 weken. Met 37.2 dagen ben ik toch nog met mijn dochter, haar nicht en mijn schoonmoeder naar de indoorspeeltuin geweest. Wat wel dik 30 min rijden was. Dus spannend vond ik het wel, want stel je voor dat je vliezen daar breken tussen al die gillende rondrennende kids. Gelukkig is dit niet gebeurd.

Die avond bleef mijn dochter slapen bij mijn schoonouders. Dan kon ik nog even lekker een avondje relaxen.

Dus  ben ik lekker in bad gegaan, en heb er heerlijk van genoten. Niet veel later, na mijn warme bad verloor ik op de wc ineens iets heel slijmerigs met wat roods. De slijmprop bleek dusna wat googelen ( googel is your best friend) Ook las ik dat het niks hoeft te betekenen en dat het nog wel 2 weken kan duren. 

Die avond lekker naar bed gegaan en werd iets voor half 3 wakker met iets pijn in mijn buik.

Dat had ik wel vaker en dan moest ik gewoon even plassen en dan was het weer weg. Dus ik probeerde met mijn dikke bolle buik ( ik voelde mij letterlijk een walrus) mijzelf uit bed te hijsen. Maar nog voor ik eruit was voelde ik een warme straal lopen. Oeps mijn vliezen zijn gebroken....ik sprong mijn bed uit om nog enigszins mijn lakens te redden. Wat een mazzel dat ik nou net die avond het beschermingsmatje op mijn matras heb gelegd. 

Eenmaal uit bed kwam er letterlijk een waterval van water uit mij stromen. Ik had veel vruchtwater waarschijnlijk door de zwangerschapssuiker. Ik riep tegen mijn man dat mijn vliezen waren gebroken. Wat doe je me aan , zei hij. Hij dacht zich nog even om te draaien om te kunnen slapen. Wat denk jezelf zei ik. Hij komt binnen een paar uur je blijft lekker wakker. Ondertussen stond ik nog te lekken naast het bed en wilde even gaan plassen. 

Mijn dochter lag nog heerlijk te slapen dus we belden mijn schoonouders zodat ze beneden konden wachten voor het geval ze wakker werd. Ook belden we de verloskundige omdat mijn vliezen waren gebroken. We mochten pas weer terug bellen als ik om de zoveel minuten weeën had. Na de wc begonnen gelijk de weeën flink door te zetten. Ik heb gauw een app gedownload om de weeën bij te houden. Ik dacht nog wel even onder de douche of in bad te kunnen zitten maar helaas. De ene wee na de andere kwam, daardoor kon die app en dat timen mij gestolen worden. Mijn man moest gelijk van mij weer de verloskundige bellen want pfff ik voelde al druk daar beneden en de weeën stopte niet. Het was aan 1 stuk door Ik probeerde ze op te vangen door lekker over het bed te hangen en mijn heupen continu heen en weer te wiegen.

De verloskundige zou er zo snel mogelijk aan komen. Ze was er iets over  half 4. Ze wilde gelijk voelen hoeveel cm ik had. Even vond ik het spannend. Want zelf dacht ik dat ik al bijna 9 cm had. Maar ja stel dat ik het niet goed heb. Maar  mijn gevoel was juist bijna 9 cm. Ze zette gauw haar spullen klaar. Rond 03:47 mocht ik  gaan persen Yes!

Pfff dat persen vond ik dit keer best heftig. Het ging allemaal zo snel. Ik voelde zijn hoofdje komen en het daardoor ook strak staan daar beneden. De kraamzorg was er natuurlijk nog niet om foto,s te maken. Dus mijn man heeft mijn telefoon erop gericht en af en toe wat foto's gemaakt.  En met 3 min persen was hij er! Mijn man heeft onze zoon zelf aangepakt net als bij onze dochter. In anderhalf uur ben ik bevallen. Ik besef dat ik enorm bof met zo een snelle bevalling. Je hoort vaak zat horror verhalen. Volgende keer zal ik vertellen over de kraamtijd.