Snap
  • Baby
  • Babyspullen
  • online
  • tweedehands
  • shoppen
  • playmobil
  • kopen

Mijn shopervaring

Kleine meisjes worden groot. Mijn dochter Nicky wordt volgende maand pas 3 jaar, maar weet (nu al!) precies wat ze wil. Blauwe of groene kleren? Ho maar, “dat is voor jongens”. Ze kan niet wachten tot ze 16 is, zoals haar grote nicht, want dan mag ze ook lippenstift en nagellak op. Als moeder is het natuurlijk geweldig om te zien hoe zo’n kleine versie van jezelf steeds meer op jou begint te lijken. Minder leuk is het om je kind teleur te moeten stellen als het vraagt om nieuw speelgoed, terwijl Sinterklaas en de Kerstman het land allang al uit zijn. Helaas, mama en papa hebben geen geldboom en om eerlijk te zijn vind ik het ook niet echt nodig om iedere maand nieuw speelgoed te kopen.

Een paar weken terug, toen het zulk mooi weer was, zat ik met een vriendin op het terras. Ik had geloof ik m’n dag niet helemaal want ik zeurde aan één stuk door over hoe duur alles tegenwoordig is. Benzine, brood, en ja, kleding en speelgoed voor Nicky. Enthousiast vertelde m’n vriendin over de leuke tweedehands spullen die ze op de kop had getikt voor haar kinderen. Ze had ze overal en nergens vandaan gehaald. Persoonlijk zag ik het niet zo zitten om Nicky tweedehands kleding te laten dragen, maar gebruikt speelgoed leek me niet zo’n probleem.

Thuis aangekomen zocht ik naar verkoopadressen in de buurt. Ik kwam niet verder dan de kringloopwinkel en Marktplaats. Ik was verrast dat je ook online, in webshops dus, leuke tweedehands spullen kunt vinden. Normaal gesproken bestel ik niet zo snel iets, maar ik wilde het toch eens proberen. Cheepa.nl sprak me het meest aan en voor een klein bedrag kocht ik een voorleesboekje en twee Playmobil setjes. Dan hoef ik me daar ook niet meer druk om te maken als madame straks jarig is.

Toch handig, als je vriendinnen hebt die met zulke tips komen. Wat dat betreft loop ik misschien achter op andere moeders die het tweedehands shoppen allang hebben ontdekt. Maar ach, beter laat dan nooit!

11 jaar geleden

Ik krijg van mijn schoonzus vaakkleding. Dure merken die ik nooit zalkopen zelf. Na de zwangerschap van de tweeling was ik uit bijna al mijn kleding gescheurd. Dus toen ik wederom zwanger was wilde ik niet meer zoveel uitgeven aan kleding, ik hoefde immers nog maar 6 maanden. Toen heb ik dat via mp gekocht. Wel in de buurt om te kijken hoe t er in t echt uitzag.

11 jaar geleden

Ha, wat leuk! Ik shop voor mijn dochtertje heel veel "tweedehands". Zo ben ik bijvoorbeeld helemaal dol van het merk Jottum maar eerlijk is eerlijk... ik kan het gewoon niet betalen. Daarbij is een jurk van 100 euro ook gewoon te zot voor een kindje dat er na 2 maanden al niet meer in past. Daarom koop ik deze kleertjes via marktplaats. Een groot succes! Omdat de kleertjes van super kwaliteit zijn is het niet te zien dat ze al gedragen zijn. Iedereen in mijn omgeving zegt ook altijd dat mijn dochtertje "zo leuk in de kleren zit" Zo heel af en toe krijg ik ook wel eens de vraag waar ik het van doe. Immers Jottum is rete duur dus dat zou je als alleenstaande ouder niet kunnen betalen. Maar ik wel! Dankzij marktplaats! Hoera!