Snap
  • Baby
  • mama
  • zoon
  • baby
  • ziekenhuis
  • Nachtmerrie

Mijn nachtmerrie kwam uit!

Deel 1: “zijn adem stokte”

De nachtmerrie van elke ouder.

Op 16 maart 2020 is onze zoon Jayvano geboren na 41 weken zwangerschap. Zie bevallingsverhaal hier —>  https://www.mamaplaats.nl/blog/bevallingsverhalen/superman

Deel 1:

Rond een uur of 19:00 in de avond mochten wij naar huis. Alle onderzoeken waren gedaan en dat was allemaal goed.

Eenmaal thuis aangekomen, zijn we lekker in bed gaan liggen en ben ik nog even snel onder de douche gestapt. De douche in het ziekenhuis werd maar niet warm en door het vloeien voelde ik mezelf erg “vies”. Eenmaal klaar met douchen, gaven we die kleine nog een fles en legde hem in het wiegje naast ons bed. Omdat ik niet snel het bed uit kon komen vanwege mijn totaal ruptuur, zijn mijn partner en ik van plek gewisseld en lag mijn partner aan kant van het wiegje. Ik vond Jayvano al een beetje raar ademen, maar je bent voor het eerst moeder en je probeert overal een reden achter te zoeken. We dachten misschien heeft hij nog een beetje slijm zitten in z’n keeltje/longen en heeft hij darmkrampjes want hij dook soms een beetje in elkaar. De slaap wilde mij niet vatten en dat terwijl ik al ruim 36 uur wakker was (op de 2 uur van de OK na). Mijn partner was in slaap gevallen. Het zat me niet lekker en ik heb met moeite Jayvano uit zijn wiegje kunnen pakken en bij mij in m’n armen kunnen leggen. Ik hield de hele tijd zijn ademhaling in de gaten. Elke keer als hij in ademde leek het alsof zijn adem stokte. Elke keer viel Jayvano even in slaap en werd dan weer huilend wakker. Het was onderhand al 03:30 en ik maakte mijn partner wakker om een flesje te maken. Jayvano dronk zijn flesje niet meer, we hebben het alle 2 geprobeerd, maar er kwam geen druppel meer in. Ik had een heel naar gevoel en ik zei tegen mijn partner: “ Bel a.u.b. de vk want dit voelt niet goed. Mijn partner heeft de situatie aan de vk uitgelegd en die was er binnen 5 minuten. Jayvano werd onderzocht en al snel werd duidelijk dat het niet goed met hem ging. De vk belde het ziekenhuis en wij moesten direct komen. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis kwam mijn grootste nachtmerrie uit. 

Deel 2 komt morgen!