Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Mijn lieve dochter en haar gedrag

Het gedrag van mijn dochter, de ene keer vrolijk, de andere keer zoekt ze je grens op !

Ik hou echt zielsveel van mijn dochter Amira, ook al weet ze af en toe haar grenzen op te zoeken.

De ene keer is ze heel erg vrolijk en de andere keer is ze verdrietig,of boos, of vindt ze het superleuk om dingen te doen die niet mag.  Vandaag ook, ze had zoveel zin om niet te luisteren. Zo kwam t iedere keer in haar op om maar op de eet tafel te willen gaan klimmen en als we nee zeiden, vond ze dat alleen maar leuk.  Tot ze op een moment op de tafel klom en de vaas met bloemen omstootte. Gelukkig was alles nog heel, maar oma heeft een houten tafel, dus moesten we snel zijn om alles droog te maken. Amira vondt t leuk om er met haar handjes nog eens doorheen te gaan. Echt zin in luisteren had ze vandaag niet.

Om oma en opa maar een beetje rust te gunnen, besloot ik langs een vriendin te gaan, zodat Amira lekker daar kon spelen met haar vriendinnetje. Voordat we gingen heb ik haar een broodje gegeven en begon ze daarna te huilen, omdat ze moe was, maar geen zin om dat toe te geven. Gelukkig was ze in de  wandelwagen in slaap gevallen. Toen we ongeveer 15 minuten bij die vriendin waren werd ze wakker en was ze erg lief, totaal anders dan thuis. Maar na 2 uurtjes begon ze toch weer anders te worden, ze wilde niet echt speelgoed delen, kwam op schoot te zitten,in de hoop op die manier weer op de tafel te kunnen klimmen, ook al zei ik nee.

Tegen 5 uur maar weer naar huis gegaan, waar ze weer lief was, lekker gegeten heeft en ik haar na het voorlezen in bed heb gelegd. Na 5 minuten begon ze weer heel hard te huilen en ben ik na 5 minuten maar naar haar toegelopen en heb ik haar wat getroost. Gelukkig ging ze daarna wel weer slapen.

Toch vraag ik me af waarom ze steeds zo kan veranderen van gedrag, ik probeer haar wel te corrigeren als ze iets doet wat niet mag, maar echt luisteren doet ze niet.

Ze vind t gewoon leuk om me uit te testen, maar ook als ze huilt...vind t zo zielig, dat ik gewoon wou dat ze praten kon, zodat ik wist wat er was , zodat ik haar op de juiste manier kon troosten

De tijd zal t leren....denk ik

9 jaar geleden

Dit klinkt zo herkenbaar! Mijn dochtertje is bijna 17 maanden, maar heeft dit de laatste tijd ook. Dingen die niet mogen vindt ze harstikke leuk en hoe vaak ik haar ook 'probeer' te corrigeren, ze lijkt maar niet te luisteren.. Volgens mij kan dat ook nog niet echt op deze leeftijd... Je hebt helemaal gelijk, konden ze maar praten, dan hebben we als moeders toch het idee dat we ze beter kunnen troosten en begrijpen wat ze precies willen dan nu...