Snap
  • Baby
  • #prematuur
  • #ziekenhuis
  • Neonatologie
  • #kleinejongen
  • #ikhouvanjou

Mijn kleine prematuurtje

Met een lengte van 49cm en een gewicht van 2545 gram was onze zoon voor 34 weken en 4 dagen een flinke jongen. Ik denk dat hij een of twee minuten even bij mij mocht liggen, en daarna werd hij direct meegenomen. Mijn man ging met onze kleine jongen mee, en ik bleef alleen achter. Ik wist niet dat ik zo kon bibberen, maar het scheen erbij te horen. Na ongeveer 30 minuten kwam mijn man terug. Hij kon niet vertellen hoe het met onze zoon ging. Misschien van de spanning of misschien hadden ze niets verteld. Ik weet het niet meer. Van een bevalling die ik eerder bijgewoond had, wist ik dat we beschuit met muisjes kregen. Ik was hier met smart op aan het wachten, want eindelijk was daar onze zoon. Dit moest gevierd worden! Terwijl wij onze familie op de hoogte brachten, kwam er alleen een boterham. Ik vroeg me af of het dan niet goed zou gaan met onze zoon, maar niemand vertelde wat.Na gedoucht te hebben, mocht ik naar de kraamafdeling. Eenmaal aangekomen, wisten ze niet dat ik zou komen. Er werd snel een bed gereed gemaakt en er werd in 2 minuten uitgelegd dat het belangrijk was om direct te kolven. Het apparaat werd naar binnen gereden en ik werd aan mijn lot overgelaten (hier later meer over). Nog steeds geen beschuit met muisjes. Nog steeds kwam niemand vertellen hoe het met onze zoon ging.Gelukkig mochten we vrijwel direct naar Dendé toe. Hij was zo klein en zó zielig met zijn infuusje, de plakkertjes op zijn borst en het slangetje in zijn neus. Er werd van alles uitgelegd over de afdeling, en de verpleegsters vertelde dat zij vonden dat het goed met hem ging. Alleen konden zij hier eigenlijk geen uitspraken over doen, de arts zou snel langs komen. Er was geen tijd om uit te rusten want in de middag kwam de familie hem 2 aan 2 bewonderen. Wat waren we trots! Iedereen vroeg hoe het met hem ging, maar nog steeds was er geen arts geweest. Ook hadden we nog steeds geen beschuit met muisjes gekregen. Mijn tegenoverbuurvrouw op de kraamafdeling had wel beschuit met muisjes gekregen. Het klinkt gek, maar hierdoor kreeg ik steeds meer het idee dat het niet goed ging. Ik heb de eerste dag uren aan zijn bedje gezeten en mocht in de avond 2 uur met hem buidelen. Toen we om 22:00 nog geen arts hadden gezien, ben ik er maar weer eens naar gaan vragen. Ze waren ons (weer) vergeten. De arts had het druk. Ik denk dat ik hem 2 minuten heb gezien. Hij vertelde dat het goed leek te gaan en dat er geen alarmen waren afgegaan. Ik had voor mijn bevalling een ideaalbeeld in mijn hoofd. Een placenta die we konden laten uitkloppen, snel naar huis, een lieve kraamverzorgster, veel informatie krijgen en een baby aan de borst. Bleek dat even tegen te vallen..  

4 jaar geleden

Hier zelfde soort verhaal.lig je ineens helemaal alleen na zo'n plotselinge bevalling waarin je vol zorgen en onzekerheid zit. Van de chaos naar de leegte voelde t voor mij. Ik vond het heel gek bizar. Het enige wat wij hoorden was ook,hij doet t heel goed. En inderdaad op de kamer werd er wel gelijk een kolf naar me toe gereden. Zonderen verdere goede uitleg. De eerste paar druppels die ik eruit kreeg heb ik toen maar weg gegooid, dacht wat moet je ermee. Bleek dat de eerste BV super belangrijk is ?lekker dan!

4 jaar geleden

Ik ben zelf 8 jaar geleden bevallen van een prematuur. Van 41 cm en 1145 grm. En ik heb haar helemaal niet bij me gehad liggen. Ze ademde ook niet op het moment dat ze geboren werd dus was zo weg mijn man mocht mee maar door de keizersnede moest ik de recovery op. En lag maar te wachten. Toen ik eindelijk naar haar toe mocht vonden ze mijn man niet!

4 jaar geleden

Pittig als ik het zo lees is dit meer door een fout van het ziekenhuis. Raar dat ze je zo lang in onwetendheid hebben laten zitten kan me goed indenken hoeveel onrust dit jou gegeven moet hebben. Hier ook twee prematuurkindjes, bij de oudste kreeg ik wel gelijk beschuit (35 weken) bij de jongste niet (33 weken) maar denk dat dat vooral te maken had met het tijdstip van de geboortes. Wel ben ik, en zeker bij mijn jongste gelijk op de hoogte gebracht van hun toestand. Sterkte met dit een plekje te geven?

4 jaar geleden

Mijn zoontje is pre- en dysmatuur. Had een keizersnede en toen hij was geboren kort gezien, vriend mocht mee. Eenmaal op de verloskamer terug kreeg kwam ik in een lege kamer. Even later kreeg ik ontbijt en beschuit met muisjes voor mijn vriend en mij, die terug was van de neo. Pas nadat ik weer bij was gekomen van de verdoving werd ik naar mijn zoon gereden. De familie was ingelicht zonder dat ik hem echt goed had gezien. Alleen die ene snelle blik nadat hij eruit was. Verpleging op de neo was heel aardig en behulpzaam. Werden goed op de hoogte door verpleging en artsen, gelukkig.